Mode

Se över höst- och vintergarderoben

Hösten har kommit och vintern närmar sig. Vi vet att det kommer att bli mörkare och kallare under några månader, och vi vet att vi snart måste dras med halka och snö. Att klä sig rätt för årstiden kan låta tråkigt och fotriktigt, men med lite tanke bakom dina inköp och klädval kommer vinterhalvåret att förflyta både enklare och snyggare.

Kappdax
Många av oss har en vana att köpa ny kappa eller jacka varje höst. Det är inte nödvändigt, du kan också välja att lägga ner extra omsorg på att hitta en du verkligen gillar och som du bedömer kommer hålla mer än en säsong. Idag finns kläder till mycket låga priser, men det är inte alltid kvaliteten är acceptabel. Ett bra tips är att kolla på dragkedjorna noga. Är det kraftiga eller väldigt tunna? Verkar den lilla flärpen som man drar i kunna palla för daglig användning, kanske 1500 dragningar som det kan bli under en säsong? Lizas kappa har istället knappar, och de kan lätt bytas ut när man känner för det. Nuvarande knappar av trä kostade allesammans 5 kr på loppis. Ullkappan har hängt med i sex år och värmer skönt även om den blivit fuktig.  När hösten kom kunde Liza bara plocka fram den ur sommarförvaringen och ta den på sig. Kanske har den blivit lite skrynklig men kan enkelt slätas till.

Associera med funktion
Även om mössor, vantar och halsduk är i det närmsta nödvändiga vissa dagar under den kallaste årstiden, är de samtidigt accessoarer. Vissa dagar föredrar man kanske att inte synas – då virar man in sig i sin största halsduk av diskret färg. Andra dagar känner man för att vara mer chic och då tar man på sig den lilla baskern, den virkade fransiga halsduken och handskarna som passar till. När man går i stora folksamlingar vintertid kan man förundras över hur mycket svarta vinterkläder det finns. Lys upp den mörka människogröten med knalliga färger!

Vad skriker garderoben efter?
När våren kommer upptäcker man ofta att man helt plötsligt har väldigt mycket kläder. Vi kan gå i kortärmat och vädret ställer inga höga krav på skorna.
På hösten däremot, kan det kännas som att garderoben krymper. Kanske har vi hunnit slita ut många av våra jeans och långbyxor under året, koftorna sedan förra året har vi använt som ytterplagg under sommaren och de har också slitits eller känns hopplöst trista. Vi är dessutom mindre benägna att klä oss i ljusa plagg. Nu har vi en anledning att shoppa! Bestäm dig innan för vad du vill ha i din garderob och ge dig ut att skaffa det. Basgrejer är alltid bra, men tänk på hur härlig man kan kännas sig i något lite mer vågat än grått och svart.

Text: Regina Johansson

Bild: Anna Norrgran

Kategorier:Mode

Märkt som:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s