DIY

Krans av granris

Två veckor kvar till första advent och det verkar som om många redan längtar. Igår såg jag flera som redan har satt upp sina adventsljusstakar och adventsstjärnor i sina fönster. Jag är nog lite konservativ på området och väntar till adventshelgen med att pynta hemma hos mig i Hult. Däremot har vi inte kunnat motstå att provsmaka julen här hemma. I fredags var det dags för årets första glögg och pepparkakor vilket var mycket mysigt och trevligt. Vill man hinna göra något själv inför första advent kan det vara klokt att börja redan nu. Något som är riktigt enkelt och mycket trevligt att göra själv är en krans att hänga på eller vid ytterdörren (eller vart man nu vill ha den)

Krans med granris

Material:

Halmstomme, finns att köpa i blomsteraffärer

Grön ståltråd för blomsterbinderier, finns att köpa i blomsteraffären.

Granris

Valfria dekorationer

Sekatör

Avbitartång

Det kan vara klokt att förse sig med ett par trädgårdshandskar innan man börjar eftersom det kan bli ganska stickigt att hantera granriset.

Klipp lagom stora kvistar av granriset och fäst dem vid kransen med hjälp av den gröna tråden.

För att täcka hela halmkransen krävs ganska mycket ris så se till att du har plockat tillräckligt mycket och slipper komplettera.

Här är halmkransen helt täck med granris och redo att dekoreras. Det kan behövas ett extra varv med den gröna tråden för att jämna till grankvistar som sticker ut.

Här har vi mitt färdiga resultat. Dekorationerna har jag köpt i blomsteraffären vilket är en fördel eftersom de är anpassade till blomsterarrangemang. Jag har också valt material som skall klara av att vara utomhus under hela julen. Till en krans som skall vara inomhus kan man vara betydligt mer kreativ med materialen i dekorationerna.

Då sitter kransen på plats vid dörren. Glöm inte att göra en ögla av den gröna tråden och fästa bak på kransen så den blir enklare att hänga upp.

Text: Liza Kettil

Bild: Liza Kettil

Kategorier:DIY

Märkt som:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s