Mode

Öppna garderoben!

En garderob full med kläder men absolut ingenting att klä på sig? Lösningen på problemet brukar ofta vara att köpa något nytt. Ibland kan det mycket väl vara så att det som verkligen behövs är att köpa något nytt. En annan lösning är att låta någon annan titta igenom din garderob. Många gånger när den där känslan infinner sig, den att garderoben är hopplöst tom då går det inte riktigt att tänka i nya banor. Jag vet ju själv vilka tröjor som matchar till vilka byxor eller kjolar. Fast någon annan som tittar in i din garderob har inte samma förutfattade meningar om vad som kan passa ihop. Genom att hitta nya kombinationer blir det nästan som att fylla garderoben med nya kläder.

En annan möjlighet att förändra det som finns i garderoben är att se över dina accessoarer. Kanske kan det räcka att komplettera garderoben med någon ny sjal eller kanske ett halsband.

Att leka med årstiderna är också en möjlighet till förändring. En kavaj som egentligen hör till lite varmare temperaturer kan fortsätta fungera som ytterplagg under hösten tillsammans med en varm tröja.

En stickad sjal är en god investering eftersom den har en lång säsong. Under hösten och våren fungerar den som lite extra värme. Under vintern är den helt nödvändig för att klara utevistelser i minusgrader. Varför inte testa att sticka själv? Den turkos sjalen är stickad av Rebecka Lagerqvist som är skribent här på Livåleva.

Accessoarer kan verkligen förändra. En enfärgad klänning nästan förvandlas med ett skärp i midjan. Ytterliggare en möjlighet till förändring är att se över knapparna i dina jackor och koftor. Den rutiga jackan Alexandra har på sig hade tidigare bruna ganska tråkiga knappar som dessutom visade sig vara mycket sköra. De turkos knapparna passar betydligt bättre till jackans stil och gör ett spännande blickfång. Särskilt trevligt är att de är fyndade på loppis. Att köpa gamla knappar på loppisar är ofta en mycket lönande affär. För tio kronor fyndades knappar till en hel jacka!

Text: Liza Kettil

Bild: Liza Kettil

Kategorier:Mode

Märkt som:, , ,

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s