DIY

Eco Wrapping

Jag fick nys om Eco Wrapping för ca ett år sedan, via en artikel på webbmagasinet Living green och  föll pladask. Enligt Skogssverige.se så återstår ca 200 000 kilo julklappspapper efter julaftons firandet i Sverige. Kan ni tänka er så mycket papper. Hade nu allt papper hamnat precis där det var tänkt att det ska hamna alltså i insamlingen för pappersförpackningar och utan spår av etiketter eller snören, så hade faran kanske inte varit lika stor. Men dock sorteras pappret oftast fel och snören som ”råkar” åka med i pappersförpackningsåtervinningen fastnar sedan i maskinerna och orsakar störningar och problem för de som arbetar på återvinningen. Men först och främst kan ni tänka er 200 000 kilo papper som vi bara slänger. Nej bort med julklappspapper som bara slängs och inför istället ett miljövänligare och enligt mig mycket trevligare sätt att slå in paket. Paketinslagning alá Eco wrapping.

Vad är då Eco Wrappning? Eco Wrappning är  ett sätt att slå in paket i mer hållbara former och gärna med hjälp av återvunnet material. Själva tanken är att paketet ska gå att återanvända nästa år (eller vid födelsedagar) eller om man vill använda det i hemmet som en inredningsdetalj eller förvaring. Här följer ett exempel

IMG_3242

En vanlig pappersförpackning som en gång innehållit ljus blev med lite fantasi, wellpapp, gamla boksidor, spets, snören och knappar en trevlig eco wrappad förpackning.

IMG_3256

Först har lådan klätts in i gamla bokpapper, sedan har wellpappen satts dit som ett lock med hjälp av några knappar som sytts fast. Sedan har lådan dekorerats med spets och stämplar och en julklappsetikett som lätt går att byta ut inför nästa år. Eco wrapping är enkelt! Istället för att slå in paketet med julklappspapper kan du ta en låda  och limma fast pappret på. Lägg sedan julklappen i lådan och försluter med till exempel snören eller spets. På så sätt så blir paketet användbart igen, när presenten är utplockad finns fortfarande lådan kvar och redo att användas till nästa år.

Gör ett slag för miljön, för kreativiteten inom dig och framför allt hjälp till att minska de där 200 000 kilo papper som varje år går till spillo endast för att överraska oss.

Text: Annie Karlsson

Bild: Annie Karlsson

Kategorier:DIY

Märkt som:, , , ,

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s