DIY

Marshmallows

Med en dryg vecka kvar till jul och ett väder som gör det omöjligt att åka ut och fara, kan detta vara en perfekt dag för att göra julgodis. En favorit hemma hos mig i Hult är hemmagjorda marshmallows. Enkla att göra och försvinnande goda. Frestas dock inte att göra två satser på en och samma gång! Det kan resultera i marshmallowsmet i hela köket. Marshmallows går alldeles utmärkt att lägga i frysen och kan tas fram bara några minuter innan de skall ätas.

DSC_0601 (6)

Marshmallows ca 80 st

2 1/2 msk gelatinpulver (för vegetariskt alternativ använd agar agar)
2 1/2 dl vatten
3 3/4 dl socker
2 1/2 dl vit eller ljus sirap 
1/4 tsk salt
2 msk vaniljsocker
Att rulla i:
1 dl florsocker
1/2 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
 
Gör så här:

Blanda hälften av vattnet med gelatinpulvret och låt det stå och svälla. Häll resterande vatten, sirap, socker och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme under omrörning tills blandningen nått 120 grader. Lägg gelatinblandningen i en hushållsassistent, slå på den heta vätskan och blanda till gelatinen löst sig. Vispa smeten till den blir vit och riktigt kladdig. Bred ut krämen i en långpanna eller ugnsform klädd med bakplåtspapper (pensla slickepotten med olja om det blir för kladdigt). Låt stå i kylskåp över natten eller i några timmar.

Skär kakan i bitar. Blanda florsocker, potatismjöl och vaniljsocker, rulla bitarna i sockerblandningen. Förvara i en burk eller i frysen.

Text: Liza Kettil

Bild: Liza Kettil

Kategorier:DIY, Mat & Bak

Märkt som:, , , ,

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s