Hem & Trädgård

Vad gör jag i trädgården i december?

Julen närmar sig med stormsteg, det gäller att hänga med i svängarna. Trädgårdsbelysningen är fixad och ritningen inför sommarens trädgårdsarbete ligger på hyllan över jul. Ja just det JUL och hälften av klapparna är inte inköpta ännu. Trädgårdinspirerade julklappar är inte dumt alls och finns på alla nivåer. För nybörjaren kan en riktigt bra trädgårdsbok var guld värt. Det finns riktigt digra böcker med massor av fakta som Din trädgård av Karin Berglund eller Allt om trädgård av Marie och Björn Hansson. Dessa använder jag själv som uppslagsböcker när jag behöver fakta uppgifter om olika saker eller kolla vad någon växt heter. Det finns väldigt inspirerade böcker om att fixa i sin trädgård på ett underbart otvunget sätt som Fixa för trädgår’n eller Trivsamt i trägår’n av Anna Örnberg.

Loppis är ett utomordentligt sätt att köpa böcker till ett överkomligt pris för annars kostar inbundna böcker en del och alla har olika budget. Om du behöver ett annat budgetalternativ så varför inte ge bort en fröpåse eller två, det kan vara spännande grönsaker eller vackra blommor. Jag älskar att gräva i trädgården och hade blivit väldigt glad av att få en spade eller grep.Det finns spadar i olika storlekar och har man inte råd med en stor grävspade så köp en planteringsvariant.

DSC_0400 (6)

Det är förstås meningen att ni ska önska er dessa saker också, så jag tipsar Tomten… Var nu snälla och fixa julbord till småfåglarna med talgbollar, solrosfrön och jordnötter.

God Jul och Gott Nytt År från ”Trädgårds Magda”

Text: Magdalena Jorkvist

Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s