DIY

DIY: Gör dina egna julkulor

En gran kan ha många beklädnader, för vissa är det tradition att ha den på ett visst sätt år ut och år in medan det för andra förändras år efter år. På loppisar runt om i landet så svämmar det över av oönskade julgranskulor och man kan lätt se vilka trender som inte är inne. För visst finns det även ett mode för granbeklädnader och likväl som den omoderna jackan hamnar på insamlingen så gör även de omoderna oönskade julgranskulorna det.

IMG_9129

Visst är det bra att julgranskulorna hamnar på olika loppisar (och inte bland soporna) men tänk vad än bättre vore… att vi behöll de kulor som vi har. Genom att förvandla våra omoderna och ”tråkiga” kulor till något roligt, unikt och kanske modernt.

IMG_3509Du behöver:
Några kulor som du tröttat på, plast är att föredra
Några band eller spetsar
Några knappar
Nål och tråd
Vanligt lim
Decoupagelim
Papper

Jag använder mig här av tre olika sorters bibelblad för en extra effekt. Gamla söndriga biblar kan man få tag på loppisar men även på Tradera. På Tradera kan du även köpa bibelblad styckvis, men testa även att göra med gamla tidningar etc.

IMG_3510

Först river du pappret i små små bitar, ju mindre de är desto lättare kommer det att bli att fästa dem på kulan

IMG_3511

Sen tar du och börjar pussla ihop pappersbitarna på kulan och fäster dem med hjälp av limmet.

IMG_3514

När du täckt hela kulan så tar du fram en svamp (i detta fall har jag använt mig av en vanlig disksvamp) med hjälp av den så sprider du ut ett rejält lager med decoupagelim som du sedan låter torka.

IMG_3520

När kulan torkat sätter du på nya band här kan du använda små stumpar som du sparat eller varför inte de vackra satinbanden som ibland medföljer vissa kläder. Du vet de där banden som sitter i för att en tröja skall hänga snyggt i affären. Istället för en knut så använder jag mig av en knapp just för att det blir det där lilla extra.

IMG_3521

Sen är det bara att dekorera kulan med valfria band och hänga i julgranen. och simsalabim så har du gjort en alldeles unik kula och du har varit kreativ men framför allt du har gjort ett miljövänligare val.

Lycka till!

Text: Annie Karlsson

Bild: Annie Karlsson

För mer inspiration till saker att göra själv besök gärna Annies blogg Huset nummer 10 

Kategorier:DIY

Märkt som:, , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s