Hem & Trädgård

Huset vid havet

Utmed strandlinjen och med en makalös utsikt bor Marie-Louise Lingbrand. Att bo vid havet känns viktigt för Marie-Louise som är uppväxt i Hunnebostrand. Hon skulle inte trivas att bo mitt i ett villaområde eller i skogen, hon vill ha ljus och vidder omkring sig.

Jag är ju en hemmatyp. Jag trivs så himla bra att det är svårt att få mig ur huset!

DSC_0147 (6)

Att havet är viktigt för Marie-Louise märks tydligt på hennes hem. Runt huset sträcker sig en stor altan som vetter mot havet. Här kan den som önskar låta blicken vila över dyningarna från första parkett. Tretton år har hunnit passera sedan Marie-Louise flyttade ihop med sin Janne. Han tycker om att resa och Marie-Louise påpekar att det är inte helt enkelt att få med sig henne ut på äventyr när det är så trevligt att vara hemma.

DSC_0056 (8)

Havets närvaro är tydlig även inomhus. Vardagsrummets stora fönster släpper in ljus och ramar in den fantastiskt vackra utsikten.
DSC_0059 (8)I vardagsrummet finns även utrymme för att umgås med familj och vänner. Familjen är viktig för Marie-Louise som har fyra barn och dessutom tre barnbarn. Nyaste tillskottet i familjen föddes tidigare under året och med honom var hon inte längre bara farmor utan också mormor.

DSC_0065 (7)

Huset var så himla mörkt när jag flyttade in och så kunde vi ju inte ha det! Jag lyfte på heltäckingsmattan i vardagsrummet och där fanns ett fint trägolv. Sen var det bara att fortsätta!

DSC_0069 (8)

Något som Marie-Louise äslar är Hummerfiske. För i år är det avslutat men det väntar snart en ny säsong!

Det är roligare att fiska än att äta! Tycker så mycket om att stå upp om morgonen och se soluppgången när man tuffar ut!

Fiskar hummer gör de utanför Hunnebostrand där de kan åka ut till samma platser som Marie-Louises pappa brukade åka och lägga sina tinor. Att fiska hemmavid gör hon däremot inte.

Det är så trångt att fiska i Gullmarn, alla ska ju ut där. Bättre att ha lite utrymme.

DSC_0086 (7) DSC_0091 (6)

Här har Marie-Louise sin arbetsplats som givetvis har utsikt över hennes älskade havDSC_0099 (7)

Kristallkronan i köket och de gräddvita möblerna hör ihop med varandra och med huset. Kristallkronan låg undanstoppad under några år med sedan en tid pryder den åter platsen över matbordet. Köksbordet har Marie-Louise ärvt efter en äldre släkting. Egentligen var det ett helt annat bord hon skulle ärva men det var inte alls i hennes smak. Så fick hon syn på bordet som var bortsorterat och skulle skänkas till en loppis. Loppisbordet fick följa med hem till Saltkällan och det andra bordet fick istället åka till loppisen.
DSC_0104 (7)I det trivsamma köket trivs Marie-Louise gott och det är där hon spenderar mest tid i huset. Bakning hör till ett av hennes intressen och kanske är det också därför de har ett riktigt rejält skafferi som man kan kliva in i!

DSC_0113 (6)

DSC_0128 (7)

Jag gillar nästan alla mina grejer. Vill ha vackra saker som jag tycker om att titta på!

DSC_0042 (7)

Sovrummet är ljust och romantiskt. På en av väggarna sitter urklipp från gamla veckotidningar. Att gå på loppis och hitta vackra gamla veckotidningar hör till något Marie-Louise uppskattar.

Det ändrar sig ju vad man tycker om och det är bra för då kan man förändra och ändra om.

DSC_0035 (7)

Marie-Louise ser sig inte som pysslig men hon tycker om att flytta på saker och att ändra om.

Jag tycker om färger och material!

DSC_0046 (8)

Dockhuset i gästrummet byggde Marie-Louise när hennes barn var små. Då var det uppskattat av hennes barn och idag roar det barnbarnen och andra gästande barn.

DSC_0031 (8)

Eftersom barnbarnen blir fler och fler har ett av husets rum förvandlats till en barnbarnkammare. Huset vid havet är ett ständigt pågående projekt där något ständigt förändras. Just nu lägger de marksten ute för att minimera trädgården. Trädgårdsarbete hör nämligen inte till familjens intresse.DSC_0159 (6)

Kommande projekt är att renovera husets tvättstuga. Marie-Louise lägger betoningen på kommande projekt och att det kommer att ske i sinom tid.

Text: Liza Kettil

Bild: Liza Kettil

1 svar »

  1. Så underbart vackert du bor, Marie-Louise. Åh vilken utsikt du har! Måtte vara en lisa för själen! Kramar Birgit ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s