Mode

Tid för glitter!

Är det någon gång på året man kan glittra loss så är det på nyår. På nyårsfesten är det till skillnad mot många andra fester både möjligt och tillåtet att ta ut svängarna ordentligt. Det gamla året skall ju firas ordentligt och det nya välkomnas lika väl! På nyår är silver och glitter ofta tema för dukningen så varför inte även för gäst och värd/värdinna?

DSC_0689

Den som är lite modig matchar glitter med silver och glitter. Varför inte matcha även med sminket och kanske en eyeliner i silver? Det är bara du själv som sätter gränserna! Brukar du i vanliga fall ha en klassisk stil kan det kanske vara befriande att vara lite för mycket.

DSC_0247 (3)

Nyårsstassen behöver inte vara ny för att vara fin. Se över vad som finns i garderoben och fundera över nya sätt att kombinera de kläder du har. Med rätt accessoarer kan du förändra mycket. Tänk inte bara på smycken och sjalar utan också på vilka strumpbyxor du väljer. Ett par lila strumpbyxor till en blå klänning som ovan blir en fin kombination. Eller varför inte den klassiska lilla svarta med ett par glittriga strumpbyxor? Loppis är också ett bra alternativ till att köpa nytt. Har du vänner med samma storlek kan det också vara en tanke att byta med varandra. På så vis får alla något som är nytt för dem.

DSC_0276 (3)

Annas klänning är ett loppisfynd för 130 kronor och då gör det kanske inte så mycket om en klänning bara används en eller två gånger. Bestämmer du dig för att trots allt köpa nytt till nyår kan principen Pris-Per-Tillfälle vara en god vägledning. Om du köper en klänning för 700 kronor som du bara använder en gång blir dess pris-per-tillfälle 700 kronor. Om du istället använder den 50 gånger under ett antal år blir istället dess pris-per-tillfälle 14 kronor. Innan man väljer att göra ett köp av ett dyrare klädesplagg kan det således vara klokt att fundera över hur användbart plagget egentligen är. Kan det kombineras på flera olika sätt och finns det många tillfällen det kan användas? Anledningen till att den klassiska lilla svarta är just klassisk är att det är ett mycket användbart plagg. Med rätt accessoarer kan du i den lilla svarta vara mycket uppklädd och passa bra till en glittrande nyårsfest. Med en kofta till kan den istället passa bra att ha till jobbet.

DSC_0226 (3)

Att själv känna sig nöjd och fin med sin nyårsklädsel är det som är viktigast! Har du ett gammalt beprövat kort som du vet funkar, använd då det! Det är inte fel eller tråkigt att använda samma plagg många gånger. Vill du inte riskera att se likadan ut på alla nyårsfotografier kan du som sagt arbeta med accessoarerna och glöm inte frisyren. Sök på nätet efter festfrisyrer. Ofta finns det steg-för-steg beskrivningar som är lätta att följa.DSC_0403 (3)Till sist, men absolut inte minst viktigt. Glöm inte skorna! Fel skor kan sänka hela din outfit. Skall du köpa nya skor till nyår gäller det åter att fundera över hur användbara skorna är. Har du fler plagg du kan ha dem till eller passar de bara till en enda klänning?

När alla förberedelser är klara och du är klädd och piffig glöm då inte bort att ha riktigt roligt när du firar nyår!

Text: Liza Kettil

Bild Liza Kettil

Kategorier:Mode

Märkt som:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s