Ekonomi & Arbetsliv

Den sista dagen

På årets allra sista dag kan det vara intressant att fundera över året som har gått. 2012 var året då Livåleva förvandlades från att bara vara en livsstilsmässa till att bli ett livsstilsmagasin på nätet.IMAG3802

En solig dag i februari pratade vi, Regina och Liza om vilken riktning vi önskade att vårt företag skulle ta under 2012. Miljön för samtalet var inspirerade, vi promenerade längs Maltes stig i Munkedal och där fanns ett löfte om våren vintern till trots. Vi pratade om att vi båda drömde om att driva en tidning. Tanken sysselsatte oss under vår promenad men avfärdades sedan då det på många sätt skulle vara omöjligt att starta upp en tidning. Fast drömmen fick fäste och genom det såg vi möjligheter där det tidigare funnits svårigheter. I november startade vi upp Livåleva som livsstilsmagasin på nätet och sedan dess har vi hunnit få över 3000 läsare.

IMAG0315

Något som löper som en röd tråd genom Livåleva är att vi har ett stort intresse för återbruk och ekologiskt hållbara lösningar. Detta var även något som kom att prägla livsstilsmässan Livåleva när vi arrangerade den i mars 2012. Genom samarbete med Min Butik i Hedekas fick vi möjligheten att visa upp vintage- och retrokläder på mässans modevisning vilket var mycket uppskattat.

ll2

Under vårens Livålevamässa hade vi förmånen att få engagerade volontärer som ville vara med och arrangera vår dag. Vissa var med för första gången och några har varit med på alla fyra mässor vi arrangerat.

ll3

En livsstilsmässa består av sina utställare och vi är mycket tacksamma över alla de som valt att samarbeta med oss. Tillsammans skapade vi en dag att vara stolta över.

IMAG2190

I juni fick vi förmånen att ansvara för invigningen av EMA skor i Munkedal. För oss var det en möjlighet att kombinera två saker vi brinner för: marknadsföring och event. Dessutom var det spännande att för första gången arrangera ett event som beställts av någon annan. Tidigare har ju de event vi har arrangerat varit våra egna.

IMAG2195

Vi har dessutom lärt oss att minicupcakes är festligt men oj vad det det tar att göra

IMAG2202 IMAG1555

Inför invigningen hade vi en fantastiskt rolig dag då vi fotograferade skor till EMA Skors sida på Facebook. Kanske var det då vi insåg att det som egentligen behövs för att driva en tidning är en kamera och en dator och massor med motivation!

IMAG1549

DSC_0602 (2)

I september arrangerade vi vår första fotograferingsdag för vårt nya livsstilsmagasin. Det kändes onekligen nervöst när vi skulle börja dela med oss om vårt senaste projekt.

DSC_0672 (2)

DSC_0135 (3) DSC_0836 (2)DSC_0341 (5)

Helt i linje med våra tankar om återbruk är även intresset för loppis. Under året som gått har vi hunnit arrangera två välbesökta loppisar i Munkedal. Det kändes onekligen lite märkligt att behöva tacka nej när människor ville boka bord eftersom alla bord tog slut på bara några dagar. Antalet bokningar hade räckt till två loppisar till. Härligt!

DSC_0092 (5)

I oktober prövande vi något helt nytt och arrangerade en inspirationsdag i Munkedal. Vi fyllde samtliga platser för dagen och sedan blev både vi och våra besökare inspirerade av våra härliga inspiratörer Annalena Brandeby och Mia Söderberg. Samma dag avslöjade vi också att vi skulle starta ett livsstilsmagasin.

DSC_0126 (5) DSC_0812 (4)

6 november 2012 klippte vi band och höll officiell invigning för Livåleva som livsstilsmagasin på nätet. Sedan dess har inte ens två månader passerat men vi har hunnit knyta till oss flera duktiga skribenter med spännande intresseområden. Vi har varit ute på intervjuturné och träffat spännande och inspirerande människor som vi annars inte hade mött. Vi ser med spänning fram emot året som kommer och lägger 2012 till handlingarna. Året som gått har varit gott och vi tänker fortsätta på samma spår.

Gott Nytt År önskar Liza & Regina på Livåleva/MakeMyDay Event

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s