Resor

Resa till solen?

Att resa är både inspirerande och utvecklande. Olika resmål ger olika intryck men vad de har gemensamt är att när vi reser hem igen har vi med oss nya erfarenheter. Innan du bokar din nästa resa kan det vara klokt att fundera över vilken typ av resa du vill göra. Landsbyggd eller stad? Värme eller inte? Valen som skall göras är många. Så här på vintern är det många av oss som drömmer om sol och sommarvärme och önskar oss solresor. För att få ett lite behagligare klimat behöver man dock inte resa långt. Även om du inte kommer till sommaren genom att resa till Tyskland eller England så är där i regel lite varmare än hemma i Sverige. För den som reser i november eller i mars kan skillnaden i temperatur vara stor.

DSC_0547 (4)

 

I november reste jag till Dublin. Det var inte bara en resa från ett land till ett annat, det var en resa som började i ett kallt novemberrusk i Sverige och slutade i ett Dublin som kändes som mitten av september. Helt underbart! Vi åkte en av dagarna till den lilla orten Dalkey söder om Dublin. Det tar ungefär 30 minuter att resa med tåg och biljetten kostar 4 euro.

DSC_0520 (4)Dalkey har varit ett litet fiskarsamhälle och lite finns fortfarande kvar att se. Till största delen är det dock ett samhälle där de herrgårdsliknande husen trängs med varandra.

DSC_0674 (4)Närheten till vattnet gör att många dublinbor åker hit över dagen för att kunna fiska och njuta av havet. Det är en utmärkt plats för den som vill ta långa härliga promenader. Det kan dock vara bra att ha med en karta eftersom vissa gator är återvändsgränder.

DSC_0675 (4)Själva samhället är litet men erbjuder flera restauranger och caféer. Är du på besök på en helg rekommenderas the Tramyard där det förutom café även finns galleri, loppis och hantverkare.

DSC_0652 (4)

DSC_0649 (4)

Befinner du dig i Dublin och solen råkar skina, något som inte är helt vanligt, då gör du klokt i att lämna staden och ge dig ut på äventyr istället. Irland i solsken är en fantastisk upplevelse och något man inte vill missa.

DSC_0665 (4)

 

Halvön som syns i bakrunden är Howt som är en mindre ort än Dalkey men erbjuder fantastiska vandringsleder för den som verkligen vill komma ut och gå.

Text: Liza Kettil

Bild: Liza Kettil

Kategorier:Resor

Märkt som:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s