Hem & Trädgård

Vad gör jag i trädgården i januari?

Själva trädgårdsarbetet i januari liknar arbetet i december. Man är inomhus och planerar eller fixar något som behöver göras inför sommaren. Att bygga fågelholkar för vårens fågelfamiljer är en bra syssla för tråkiga januarikvällar. Om man söker på ”bygg fågelholk” på internet får man gott om träffar, ett par tips är Unga Fakta eller Bioresurs. Jag har sett både fågelhöghus och fågelradhus, det ser trevligt ut men jag vet inte om fåglarna trivs att bo så. Varför inte bygga ett och prova.

DSCN2053

 

Nu i januari kan det bli stora mängder snö som tynger ner grenar, på buskar och träd, så att dom hotar att fläckas eller gå av. Det kan vara bra att skaka av den värsta snön för att skydda ömtåliga buskar och träd,särskilt om det töar och sen fryser på igen. Nu kommer vi till den roligaste januarisysslan, frossa i frökataloger! Det finns en uppsjö av olika fröfirmor att välja mellan, det finns naturligtvis de stora och välkända som Weibulls och Impecta. Men det finns små pärlor som har ett urval av fröer med stor variation av sorter och varianter. Runåbergs fröer är en av mina favoriter, men det finns flera firmor som har bra ekologiska fröer, t.ex Lindbloms Frö eller Frö med Posten. Alla finns på nätet, bara att klicka dit och frossa bland alla spännande grönsaks och blomsterfrön.

Text: Magdalena Jorkvist

Bild: Liza Kettil

Kategorier:Hem & Trädgård

Märkt som:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s