Ekonomi & Arbetsliv

Coachen: Framgång är att leva sin dröm

Mia Söderberg, certifierad ICC-coach, delar med sig av sina tankar om framgång till Livålevas läsare. Vill du ha mer av Mia? Se vår tidigare artikel: Mia Söderberg uppfann sitt eget drömjobb – gör det du också!

En lördag förmiddag fick jag ett telefonsamtal från en god vän. Hon undrade om jag ville ha en biljett till Ladies Night på Scandinavium samma kväll.
Min första tanke var: Nej det går inte, jag har så många måsten som bara måste göras.
Min andra tanke blev: Jag slänger mig på bussen och kommer, mina måsten kan faktiskt vänta!

Så jag satte mig på bussen, kopplade av och hade en fantastiskt härlig, underhållande kväll i goda vänners sällskap. Nu kan man undra vad detta har att göra med rubriken; att leva sin dröm. Det är Magnus Uggla som för mig in på ämnet för dessa rader. På Scandinavium sjöng han en av sina slagdängor: ”Allting som jag vill, kan jag göra”. Magnus fortsätter sedan med att försäkra att ”om man är positiv som fan då går allting bra”.

Uggla var också med i tv-programmet Så mycket bättre. Jag följde programmet och fastnade för det Darin sjöng om att tro på livet före döden.
Vad tror du? Kan det vara så, att om du gör som du verkligen vill, då får du ett bra liv före döden? Du kanske till och med får uppleva ett antal drömmar på vägen?

Det är många som kommit på att det är så. Alla framgångsrika människor lyckas med detta. Vill du lyckas bli framgångsrik? Det börjar med ett första steg, ett litet första framsteg. Gör som framgångsrika människor gör, de vågar drömma, har visioner, sätter mål och följer sin plan. De tar steg för steg, som blir framsteg och så småningom framgång.

Alla har en dröm

Många har en vision

Vissa har mål

Den som lyckas har en plan

Men är det viktigt att vara framgångsrik och lyckas?
Ja det är det, för alla människor mår bra av att känna utveckling inom någonting de gör, alla vill på något sätt göra framsteg och få utveckling i den riktning som man själv väljer. Men det är du själv som bestämmer när du är framgångsrik, ingen annan än du själv, kom ihåg det! Det är bara du som vet vad som verkligen är framgång för dig! Den dag du bestämmer dig för att framgång är att göra det du gillar och tycker om, då kan du börja bli framgångsrik redan idag.

Ta chanser på livets resa, du behöver inte vänta med att göra något du gillar tills du uppnått något du måste, då kanske du aldrig börjar göra saker du faktiskt gillar och tycker om! Prioritera de saker du vill, och tänk om kring dina måsten. Ett exempel på något man ofta hör människor säga är ”Jag måste köra barnen till deras aktiviteter”. Är det verkligen ett måste? Eller är det så att du faktiskt vill göra det? Prova att byta ordet måste, till ordet VILL, och notera vilken ändrad känsla det ger.

Gör som havet - våga!

Våga drömma, var visionär, sätt några mål – du kan börja NU! Greppa närmaste penna och papper, skriv ner allt du kommer på, som du skulle vilja göra någon gång, välj sedan en av dessa saker och bestäm när du skall göra det. Rätt som det är har du gjort det!

Gör saker du vill – så ofta som möjligt – för det är du värd!

Lycka till på vägen till din framgång!
Hälsar

Mia Söderberg cert. coach (ICC)

Foto: Sten Sandwall
Fotolayout:
OptiMia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s