Livsstil

Krönika: När är jag gammal?

Vi lever i en tid då ungdomen är idealet och där det nästan är fult att bli gammal. Samtidigt är det en intressant fråga att fundera över när är man egentligen gammal? Tittar vi inom populärkulturens värld tycks ingen åldras. Madonna kanske inte kan passera som tjugoåring längre men inte heller ser hon ut som en kvinna på 55 år. Det är egentligen svårt att veta hur en kvinna i en viss ålder så att säga borde se ut med tanke på alla föryngrande hjälpmedel som finns att tillgå idag.

Tills ganska nyligen brukade jag bli smickrad när jag fick visa legitimation på systembolaget eller om man på bussen frågade om jag åkte ungdom eller vuxen. På just systemet har jag till och med nekats att handla trots att jag har visat upp min legitimation, man har inte trott på att det verkligen varit min legitimation. Så även om det kan kännas lite skrämmande att åldras så känns det än mer frustrerande att inte omgivningen tror att jag är vuxen.

Jag kan idag bli glad av att se en kvinna som har grått hår, att se någon som inte desperat strävar efter att se ut som 20 år. För det är nog i tjugoårsåldern som utseendet är som bäst, då vi är precis vuxna och kroppen inte ännu har börjat förfalla. Fast för egen del hade jag i den åldern inte vett på att njuta av hur jag såg ut. Mitt självförtroende jämförde sig med alla andra och kände att så som jag såg ut det dög inte till helt enkelt. Idag har jag en trygghet i mig själv som gör att när någon undrar om jag jag skall ha ungdomsbiljett på bussen då talar jag gärna om att jag är mormor!

DSC_1034

33 år och undrar om jag är gammal eller kanske alldeles lagom gammal!

Text: Liza Kettil

Bild: Liza Kettil

Kategorier:Livsstil

Märkt som:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s