Hem & Trädgård

Vad gör jag i trädgården i februari?

Jag sitter vid fönstret och stirrar ut på kyla och snö, vad i hela friden kan man göra där ute nu? Jag får fortsätta att drömma om vår och sommar, att få så mina grönsaker, sätta spaden i jorden, att få gödsla och plantera.

IMAG1086

Pelargon är en tålig blomma som kommer att glädja dig hela sommaren!

 

Det jag kan göra är att förbereda för sommaren genom att plantera om mina pelargonior som har övervintrat, det passar att göra nu. Plantera dem i en bra blomjord och ställ dem i ett soligt fönster och vattna lite lagom så jorden lägger sig tätt runt rötterna Pelargonior har en lång startsträcka för att blomma fint till sommaren och näringen i den nya jorden räcker 4-5 veckor. Sedan är det dags att ge dem flytande näring med vattnet gärna varje vecka men som med allting lagom är bäst. Ger man för mycket näring blir det massa frodiga blad och få blommor.

IMAG1893

Här hemma i Sverige är vi mest vana vid att se pelargoner som en krukväxt, men i varmare länder där kan de bli till stora buskar som växer i trädgården.

 

Har du tillgång till extra belysning i fönstret nu och ett frostfritt växthus i april/maj? Då kan du börja att så tomater, paprika och andra växter med lång utvecklings tid nu i februari. Vi andra utan dessa special utrustningar får vänta en månad till på det roliga. Men fortsätt drömma om vår och sommar, tänk vad underbart med getingar, myggor, knott, sniglar, brännässlor, tistlar och allt annat som hör sommaren till.

IMAG1100

Ett växthus är det många som drömmer om. Just detta kommer från botaniska trädgården i Dublin.

IMAG1099

Samma växthus en gång till. Tänk så mycket som kan odlas på denna yta!

 

Text: Magdalena Jorkvist

Bild: Liza Kettil

Kategorier:Hem & Trädgård

Märkt som:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s