Livsstil

Den sällsynta tråkigheten

Att ha tråkigt är år 2013 nästan något sällsynt. De flesta av oss har idag med oss smarta telefoner som kopplar upp oss mot resten av världen. Tiden då du skulle ha stått och väntat på en buss och fördrivit väntan med att tänka på allt och intet är förbi. Idag plockar du istället upp din mobil och sekunden senare befinner du dig vart du vill. Kanske är det de sociala medierna som lockar eller en tidning? Varför inte passa på att titta på ett avsnitt av någon tv-serie du följer under tiden som du väntar på bussen. Alla de där små korta pauserna i livet kan idag fyllas med uppkopplad tid, tid då du antingen är social eller då du konsumerar medier. Frågan är om det egentligen är ett problem att långtråkigheten gått förlorad? Svaret på frågan kan kanske vara dubbelt!

DSC_0725 (2)

Att vänta på bussen kanske inte är så tråkigt utan istället en välbehövd paus!

 

Våra mobilen ger oss möjlighet till effektivitet på ett mycket bra sätt. Vi kan klara av ärenden på vägen hem istället för att ta tag i dem när vi väl är hemma. På så vis finns möjligheten att frigöra tid och utrymme till att umgås i familjen. Samtidigt kanske de där stunderna av långtråkighet fyller sin funktion. Kanske behöver vi ha tråkigt medan vi väntar på bussen eller i kön till bankomaten. Kanske är det så att stunderna då vi låter tankarna vandra fritt är en del av vår naturliga återhämtning? Kanske gör en stunds tråkighet på vägen hem från jobbet att du är samlad och mer i fas när du kommer hem? Kanske är det så! Det kan ju aldrig skada att testa att ha lite tråkigt en stund och se hur det känns!

Läs gärna:

Hur hinner alla andra?

Text: Liza Kettil

Bild: Liza Kettil

 

Kategorier:Livsstil

Märkt som:, , ,

2 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s