Hem & Trädgård

Marsträdgården

I mars kan vädret vara hur som helst, 20 grader kallt och massor av snö eller 20 grader varmt och solsken. Det är bara att ta det som det är och göra det som går. Det vi vet helt säkert är att ljuset har återvänt och det i sin tur innebär att växterna laddar för en ny växtsäsong. Jag älskar att vandra runt i min trädgård varje dag för att se vad som ändrar sig. Snödropparna som blommar vid söderväggen och krokusarna som strävar upp genom frusen mark, knoppar som blir större och fåglarna som har tydliga vårkänslor och att ta med en kopp kaffe ut och sätta sig i solen och bara njuta av våren. Senare på våren/försommaren är det fullt upp med ogräsrensning och plantering och då har man inte samma tid att njuta.

IMAG0419

I marsträdgården händer det mesta inomhus! Det är dags att så plantor med lång utvecklingstid som tomater och paprika. Jag sår även sallat för tidig utplantering på altanen. (Se tidigare artiklar om att odla ätbart) Nu är det tillräckligt ljust för att plantorna ska kunna stå i ett soligt fönster utan extra belysning, utan att bli rangliga av för lite ljus. Passa också på att se över dina redskap inför trädgårds säsongen, det är lätt att glömma bort en trasig spade när den står i förrådet i flera månader. Men det är fruktansvärt irriterande när grävlusten slår till och redskapen är trasiga eller borta.

102

Läs gärna:

Börja odla ätbart

Börja odla ätbart del 2

Börja odla ätbart del 3

Text: Magdalena Jorkvist

Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s