Kultur

Brittisk kvalitet

Eftersom våren helt kommit av sig och bister kyla åter råder i vårt land är det rätt läge för att se på TV. Så här inför helgen kommer tre tips på brittiskt drama av riktigt hög kvalitet.

Mr Selfridge

Utspelar sig i London vid förra sekelskiftets början när Harry Selfridge kommer till staden med storslagna planer. Harry Selfridge har en dröm om att öppna ett varuhus helt olikt alla andra. Serien följer livet på varuhuset där det rika fina folket möter de som arbetar där. Harry Selfridge själv är en person som handlar efter eget huvud vilket inte alltid passar sig i den stad och den tid ha lever i.

Mr Selfridge

Mr Selfride började sändas i Januari 2013

Downton Abbey

För den som älskar klassiker så som Herrskap och tjänstefolk och House of Elliot är Downton Abbey ett måste. Handlingen tar sin början 1912 efter att Titanic gått sitt öde till mötes. På godset Downton Abbey får olyckan stora konsekvenser eftersom arvingen till den aristokratiska familjen Crawley omkommer i samband med katastrofen. Serien följer livet på godset och med det både det fina folket i de vackra salongerna likväl som tjänstefolket som sköter allt i vardagen. Downton Abbey lyfter upp många för tiden viktiga frågor och visar upp ett godsliv som är på väg att förändras.

downton_992

Downton Abbey började sändas i september 2010 och till hösten påbörjas den fjärde säsongen.

Call the Midwife

Våren 1957 anländer den nyutexaminerade barnmorskan Jenny Lee till Londons East End för att påbörja sin karriär. Efter att hon kommit över den första chocken över att hennes nya hem, Nonnayus House, är ett kloster snarare än ett privatsjukhus, blir hon snart fullt upptagen med sitt nya jobb. Att bo med nunnor och arbeta i ett område fullt av färgstarka karaktärer är totalt olikt något Jenny varit med om tidigare. Call the Midwife visar på livet i det fattiga London utan att bli sentimentalt. Ett viktigt tidsdokument som dessutom bygger på en sann berättelse.

barnmorskanieastend960

Call the Midwife började sändas i januari 2012 och är nu inne på sin andra säsong.

6 svar »

  1. Ser – och har sett – dem alla tre…
    Det är perfekt för mig som virkar, stickar & syr för min försörjning, jag kan arbeta framför TV:n, njuta & arbeta samtidigt…

  2. Pingback: Huset Elliott |
  3. Pingback: Huset Eliott |
  4. Pingback: Galna män! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s