Resor

Att möta våren!

Att resa söder ut för att möta våren är jag inte den första som har gjort men i år var det var första gången som jag åkte utomlands för att möta just våren. Efter en del efterforskningar kring resmål i England så gick resan till Brighton som ligger oerhört vackert vid Englands sydkust. Det räckte att landa på Brittisk mark för att se att våren var längre på väg där än hemma.

DSC_0474 (2)

Härligt att för några dagar byta bister kyla mot plusgrader och lite sol!

 

Resan startade den 16 mars och då var det full vinter här i Bohuslän med frost även på dagarna. Att kliva ut från flygplatsen i plusgrader och grådis efter att ha lämnat ett soligt men kallt Sverige var lite blandat. Solen kom snart ifatt och när vi sent på eftermiddagen klev av tåget i Brighton sken den, om inte från en klarblå himmel, så var det ändå sol. Nära kusten är vädret ofta växlande så Brighton bjöd på omväxlande regn, blåst och solsken, men det var plusgrader hela tiden även på natten. Det hade varit en kall mars i Brighton också så mycket var försenat, men det blommade påskliljor och andra narcisser, i skyddade lägen var de överblommade. Det fanns blomlådor med penséer på många hus, men de såg ut att ha suttit ute länge för blommorna var lite frostnupna.

DSC_0511

Blommande påskliljor i Brighton, här hemma lär det dröja ett tag till innan vi ser dem!

 

Strandpromenaden i Brighton är som gjort för att promenera på, det är mil efter mil av bilfri gång och cykelväg ut efter havet. Går man väster ut är det strand med vackert, av havet slipade stenar, öster ut börjar vita kalkstensklippor som nog sträcker sig till Dover, som är mera känt för sina vita klippor. Ovanför dessa otroliga klippor böljar det gröna kullar med spridd bebyggelse. Det var ingen värme vi åkte till men det var mycket mera vårlikt i Brighton än i kalla Sverige. Jag kommer absolut att åka söderut fler vårar och södra England ligger högt på min lista över resmål.

DSC_0619 (2)

Brightons vita klippor

 

DSC_0742

Havet i södra England är något annorlunda mot vårt stillsamma hav här hemma. I Bohuslän märks tidvattnet knappt medan det i Brighton skiljde något helt enormt!

 

Text: Magdalena Jorkvist

Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s