Livsstil

Sommardrömmar?

När det gäller sommaren har vi sällan ont om planer och drömmar. Men många gånger blir det inte alls som vi tänkt oss, vips har sommaren gått utan att vi gjort en bråkdel av vad vi ville. Kanske beror det på att vi inte gör upp några konkreta planer och inte förbereder i tid? Nu är april här och det är inte dumt att börja lägga grunden för sommaren.

WP_20130402_017

Kanske har vi fått begränsat med sol och värme för att vi skall förvalta tiden bättre?

Om man har familj kan många kriser avstyras genom att stämma av med varandra vad man vill göra under ledigheten. Om man upptäcker att man inte alls vill samma saker, har man en chans att anpassa sina förväntningar. Det är lika bra att veta om från början att man kommer att bli ensam med renovering eller i sommarstugan.

Vill du ha en lugn sommar utan onödiga måsten, så krävs det kanske att du jobbar undan saker som inte kan vänta till efter sommaren. Akta dig för att starta nya projekt om du har en tendens att göra det. Vill du resa bort? Försäkra dig om att det kommer att bli av. Spara pengar om det behövs, boka stuga, campingplats, flygbiljetter eller vad det nu är du vill ha redan nu. Samma sak med den där vännen som du träffar sällan – bestäm datum och plats! Känner du för renovering eller byggnation hemma, så kan du smygstarta med att planera. Vad behöver inhandlas? Behöver det röjas undan saker? Kommer du att behöva hjälp? Det är lätt att man inbillar sig att man skall hinna hur mycket som helst på fyra veckor. Det gör man inte – det mesta tar mer tid än man trott. Om man lägger ribban lagom högt så blir det roligare att greja och chansen större att planerna går i lås.

Men man måste ju inte alltid ha en massa kör-scheman och planer för allting. Ett alternativ till att planera för sommaren är att lägga allt sådant åt sidan och ta varje dag som den kommer!

Läs gärna:
Hur hinner alla andra?
Sportlov?
Aldrig fattig men ofta pank

Text: Regina Johansson
Bild: Regina Johansson

Kategorier:Livsstil

Märkt som:, ,

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s