Hem & Trädgård

Vintageparty

Förälska dig i ditt vintagejag

Så lyder en av uppmaningarna i inspirationsboken Vintageparty som innehåller fyndiga tips för flärdfulla fester. Vintageparty är en bok att läsa en mörk och kall vinterdag och drömma om sommaren och alla möjligheter. För visst låter det härligt med vårvimmel, picknickparty och folkparksfest! Fast för den som önskar ett vintageparty även om vintern finns där ett kapitel som heter vinteryra som hämtar sin inspiration från 1920-talet.

Till skillnad från många andra böcker tar författarna till Vintageparty ett helhetsgrepp. Här hittar du inspiration till festens alla delar. Till mat, kläder, smink, dekorationer och aktiviteter. Det är en bok där den egna kreativiteten sätts i fokus och här finns många beskrivningar på sådant att göra själv. Här finns bland annat beskrivning på hur du syr din egen cirkelkjol och kan bli snyggast på 50-tals festen. Komplettera detta med utförliga beskrivningar på hur du gör en sotad sminkning och lockar håret med pincurls.

omslag-Vintageparty

 

Så här om våren känns kapitlet vårvimmel särskilt aktuellt.

När körsbärsknopparna spricker, gräset är som grönast, vårskriken ekar i skogarna och fröna är redo att göra sin entré ur jorden – just då är vårkänslorna som starkast. Vad passar väl då bättre än att bjuda in till fest och vimla in våren med dina vänner?

Kanske känns våren något mer nära om jag planerar in ett vårmingel i kalendern. En tillställning där jag bjuder på förförisk fläderspritzer och pavlova med rabarbercurd. Kaffet serveras i uddakoppar som fyndats på loppis, helst med småblommigt mönster.

 

gruppbild

 

Författare till boken Vintageparty är de tre bloggarna Emma Sundh, Linda Hansson och Louise Lemming som också driver Vintagefabriken tillsammans.

Läs gärna:

Inspiration till hemmet

Text: Liza Kettil

Bild: Pressbild Vintagefabriken

 

4 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s