Mat & Bak

Muffins med vanlijkräm

Den bästa av kombinationer när det är dags att baka är om det är både enkelt att göra och smakar fantastiskt gott. Dessa muffins kombinerar  båda de här egenskaperna och lämpar sig väl en gråmulen lördagseftermiddag. Tänk lite krispig utsida och ljuvlig vanilj på insidan.

3

Muffins med vanlijkräm

 • 225 g smör
 • 2.5 dl strösocker
 • 3.75 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 4 ägg
 • 1 tsk vaniljessent eller 2 tsk vaniljsocker

Vispa smör och socker luftigt med elvisp eller i matberedare. Tillsätt ett ägg i taget under omröring och därefter resten av ingredienserna. Fördela i muffinsformar och grädda i ugnen cirka 20 minuter (eller tills de fått färg) i 175 grader.

Fyllning, vaniljkräm

 • 1 äggula
 • 2 msk strösocker
 • 1½ msk vetemjöl
 • 1 dl mjölk
 • 1 msk vaniljsocker

Vispa äggula och socker så vitt och pösigt du kan. Blanda mjöl och mjölk rör ner i äggsmeten. Låt det hela koka upp och koka därefter på svag värme en liten stund tills smeten tjocknar. Kyl omedelbart kastrullen i kallt vatten under omrörning. Smaka av med vaniljsockret.

Skär av toppen på muffinsen och gröp ur lite av innehållet så fyllningen ryms. Lägg tillbaka locket och pudra muffinsen med florsocker. Muffinsinnehållet som blir över kan med fördel användas till att göra cake pops.

2

Text: Liza Kettil

Bild: Liza Kettil

Kategorier:Mat & Bak

Märkt som:, ,

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s