DIY

DIY: Spets och glasburkar

Det finns vissa saker som jag verkligen gillar, och aldrig tröttnar på att pyssla med, och det är glasburkar. Som småbarnsförälder har jag samlat på mig en ansenlig skara barnmatsburkar och visst kan man göra mycket med dessa burkar. Mitt absoluta favoritpyssel med just dessa burkar är ljuslyktor.

Idag tänkte jag bjuda på ett mycket enkelt ljuslyktepyssel, det ni behöver är: En sax, lim (rekommenderar verkligen Panduros Quick-glue då det är snabbtorkande samt blir genomskinligt när det torkat.) Valfri glasburk, snöre av något slag samt spetsar av modell bredare. Just denna breda spets är enligt mig den spetsen man svårast finner användning för när det kommer till pyssel, oftast är det de smalare spetsbitarna som är mest användbara. Men här kommer alltså ett pyssel där tillfälle ges att använda de lite bredare spetsbitarna.

pyssel1

Genom att limma fast spetsbitarna runt en glasburk så ges möjligheten att kunna njuta av dessa vackra ting. Sen kan man antingen lämna lyktorna endast dekorerade med en spetsbit eller så kan man göra som jag gjort här på bilden, dekorera den lite till. För att gömma själva skruvarna till locket så limmar jag fast en bit snöre en enkel och snygg lösning och vips suddar man ut glasburkens ursprung.

pyssel2

Möjligheterna är oändliga och det är endast fantasin som sätter gränserna. För att värmeljuset sedan inte ska hamna för långt ner i glasburken och då speciellt barnmatsburkarna så fyller jag dem med porslinskross. Har man sand hemma funkar det lika bra men har man inte det så börja spara de sönderslagna, naggade, porslinet för de funkar utmärkt som utfyllnad i ljuslyktorna eller som dekoration i krukor istället för stenar.

Lycka till med skapandet!

För mer inspiration besök gärna Annies blogg Huset nummer tio

Text: Annie Axelsson

Bild: Annie Axelsson

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s