Hem & Trädgård

Lantligt men nära

I ett charmigt vitt hus bor familjen Norvell/Savik som består av Aya och Bosse och barnen Bure och Lycke. De bytte sitt lägenhetslivet i Göteborg byttes mot husliv i Munkedal och hela familjen är nöjda med bytet.

Allt förändrades med flytten! Blir lätt så mycket tjat och stress i staden, här är det inte så!

Hemmahos1

Aya Norvell både bor och arbetar i det lilla samhället Munkedal och har cykelavstånd till både arbete och den lokala affären. Dock kan de många backarna göra cykelturen till en tuff utmaning. Aya bor lantligt samtidigt som hon har nära till allt.

 Vi har bästa läget mitt i skogen helt utan trafik. Vi har verkligen fått det bästa av det jag önskat mig! Centralt läge men ändå för sig självt.

När familjen flyttade in sommaren 2010 hade husdrömmen funnits en tid. Att flytta till Munkedal var dock inte någon självklarhet för Aya. I själva verket var hon mycket skeptisk att flytta först men ångrar inte valet. Att det blev just Munkedal hänger ihop med att hennes sambo Bosse kommer därifrån från början.

hemmahos2

Åren sedan de flyttade in har gått fort. Lycke som är yngst i familjen är född i huset och har redan hunnit bli 2.5 år.

hemmahos3

Den knalligt gröna äppelskalaren står på paradplats i köket.

hemmahos4

Husets bottenplan har en öppen planlösning vilket gör avståndet mellan kök och vardagsrum kort.

hemmahos5 hemmahos

I matrummet och vardagsrummet finns ett hörn till alla i familjen. Det som har varit viktigt för Aya är att det är både funktionellt och snyggt.

Vill inte falla in i vad alla andra kan tycka om mitt hem. Tycker inte om när det måste vara på ett visst sätt. Vill ha det vårt sätt, där vi trivs i vårt hem!

hemmahos7

En viktig värmekälla i huset och plats för mysiga stunder! Här trivs familjen och det finns utrymme för läsning likväl som att lyssna på musik eller leka med lego.

hemmahos8

Nu ligger böckerna på hyllan men fram tills nyligen studerade Aya på förvaltningshögskolan i Göteborg. Hon trivs gott med att slippa pendla den långa vägen till Göteborg och istället arbeta kort från hemmet. Nu när hon är hemma är hon verkligen ledig och behöver inte känna något dåligt samvete för att böckerna ligger på hyllan.

hemmahos9

Möbler skall inte bara vara funktionella de skall också vara hållbara och tåla lite familjeliv. De flesta av familjens möbler är ärvda och en del inhandlat på loppis. Just det där med att gå på loppis är något som Aya saknar eftersom det inte riktigt hunnits med på senare år.

hemmahos10

Den vänstra soffan klarar onekligen Ayas kvalitetskrav eftersom den är från 1800-talet!

hemmahos11

Äpplen som torkas blir som ett festligt inslag i inredningen.

hemmahos12

Välkommen upp på andra våningen. Här finns familjens sovrum och badrum.

hemmahos13

Katterna Puchi och Shimi passar på att utnyttja rummet när Bure inte är hemma.

hemmahos14

Från Lyckes rum ser man ut över trädgården. Det är utomhus familjens kommande projekt med huset ligger. Huset behöver dräneras vilket är tråkigt men nödvändigt. Drömprojektet för Aya är istället att bygga ut förrådet med ett torn. Tornet skall sedan användas som ateljé för kreativa projekt och vara en alldeles egen plats i hemmet.

Jag behöver en plats att få vara bara jag!

Text: Liza Kettil

Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s