Mode

Inget att ta på dig?

Vad tänker du när du öppnar din garderob? Ser du en massa olika kombinationer och valmöjligheter, eller ser du ett tragiskt virrvarr av stickade tröjor och skira sommarklänningar i fel storlek? Tyvärr är en perfekt organiserad och sammansatt garderob inte en statisk företeelse. Saker förändras! Den senaste veckan har det snabbt växlat mellan vinter och vår. Plötsligt känns det mesta man har framme alldeles för tjockt och murrigt.

  När det är dags att ta fram vårkläderna  och gömma undan vintergarderoben, är det ganska många kilo tyg som skall hanteras. Trots att lådorna svämmar över, känns det ändå som om man inte har något att ha på sig.

Det är inte bara årstidernas växlingar som gör det här med kläder svårt. Många av oss har inte exakt samma kropp jämt. Några kilon hit eller dit kan avgöra om ett plagg passar eller inte. Har man nyss varit eller är gravid, kan det också kännas svårt att veta vilka kläder som funkar. Enda sättet att ta reda på det är att prova och känna efter. Kanske upptäcker du att du faktiskt har en massa bra kläder, men att du inte sett skogen för alla träden. Därför kan det vara värt att lägga lite tid på att befria garderoben från onödiga plagg.

249064_10151415057300811_1243132911_n

Kanske finns det guldkorn i din garderob som du glömt bort?

Katarina Ahltin driver företaget Stilstudio Göteborg och har listat fyra saker som hindrar oss från att ha en perfekt garderob:

1. Förberedelse: Du pratar om det men det händer inget. Du menar på att du behöver organisera dig, familjen måste vara utanför huset eller du ska planera in en dag när du får tid. Lösningen är att kavla upp ärmarna och sätta igång direkt!

2. Förvaring: Du söker inspiration på nätet och ser snygga galgar och fina förvaringsboxar. Otroligt tjusigt och praktiskt, givetvis skulle du också kunna ha allt det men var ärlig här, allt drömmande om snygga boxar rensar ingen garderob. Lösningen stavas sopsäckar och papperspåsar!

3. Vikten: Du kämpar lite med dina extra kilon så det vore ju dumt att kasta de där mindre storlekarna. För så är det ju, snart är du ju nere i din ”rätta” storlek och då minsann ska du kasta allt det stora. Tänk tvärtom – om du går ner imorgon kommer du ändå att vilja uppdatera dig och köpa nytt, inte dra på dig gamla paltor. Lösningen är att inse att du har rätt storlek idag!

4. ”Bra-å-ha”: Du har en trave med t-shirtar med reklamtryck, en bunt med byxor med pytteskavanker eller lite urtvättade tröjor för kommande arbetsdagar hemma. För nog är de bra att ha, alla dessa plagg, eftersom vi så ofta målar fasaden, rensar garaget eller tapetserar. Kom igen, en uppsättning ”bra-å-ha” räcker långt, resten bara tar plats. Lösningen är att ställa dig frågan hur ofta du gjorde något av grovjobben förra året och svaret indikerar hur många uppsättningar som bör finnas i din garderob!

Listan är hämtad från bloggen Sätt stilen med Katarina Ahltin.

Läs gärna:
Öppna garderoben!
och
Ordning och reda i skåpen

Text: Regina Johansson
Bild: Liza Kettil

4 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s