Hem & Trädgård

Kreativiteten är livsnödvändig!

Det bästa med att vara en bloggare är enligt Johanna Bodin inspirationen det ger. Dels genom den egna bloggen men också genom att läsa var andra bloggare skriver.

Finns oerhört många inspirationskällor i bloggvärlden. Både när det gäller inredningen men också när det gäller skrivande, hälsa och familjeliv.

dödskalle i betong 3

Dödskallar är bland Johannas favoriter. Hon har dem i flera utförande somliga loppisfyndade och andra egenhändigt gjutna i betong.

Johannas egen blogg är till en början resultatet av tråkig dag då hon låg hemma och var sjuk. För att sysselsätta sig själv började hon att söka inspiration om inredning och inspirerades av de bloggar hon hittade. Så pass inspirerad att det resulterade i hennes egen blogg Hannis hem. Inledningsvis handlade bloggen om just inredning men med åren har det blivit mera av en vardagsblogg.

Den handlar fortfarande mycket om inredning men också om resor, foto, livet i stort kan man säga. Har blivit mera öppen som människa på bloggen så den är mera jag som person nu.

Johanna beskriver sig själv som en person som alltid varit kreativ. Hon kommer från en familj där det kreativa var viktigt och att gå på loppisar har följt med sedan barndomen. Att vara kreativ är ett måste i hennes liv och hon mår bra av att måla, gjuta i betong eller kanske snickra.

eget bord 1

Det egna hemmet är i ständig förändring beroende på vad som behövs för tillfället eller vad som hittats på någon loppis. Att måla eller på andra sätt göra om en möbel inte inte ett projekt som Johanna tvekar inför!

Bloggandet är mer än att bara skriva inlägg på sin egen blogg. Ungefär en timme om dagen ägnar Johanna till att skriva egna inlägg men också på att kommentera på andras bloggar. Bloggandet är en del av livet som har kommit att betyda mycket för henne.

Det är inspirerande och lärande. Har lärt känna en del människor som jag aldrig hade träffat om det inte varit för bloggen.

De baksidor av bloggandet som varit aktuellt i media så som näthat har Johanna själv inte drabbats av. Däremot har hon sett och läst många bloggare där orden har blivit mycket hårda.

Skrivandet är också en del av den för Johanna så viktiga kreativiteten. Redan i tonåren började hon att skriva, alltså långt innan hon hade en blogg att nu ut med. Fast mycket av det som hon skriver är inte heller avsett för bloggen.

Pysselsaker 1

När det gäller kreativa människor är det alltid spännande att höra varifrån de hittar sin inspiration till att skapa. Johanna ser helheten i detaljerna och låter sig inspireras av sådant som andra kanske skulle missa.

Överallt! Hos bloggare, via filmmiljöer eller när jag sitter på ett café och ser en detalj som sätter igång mig. Har massor av favoriter bland bloggar. Främst när det gäller återbruk och skapande. Fotobloggar men också dagboksbloggar. Ingen nämnd ingen glömd!

Under de kommande veckorna kommer Johanna att medverka som skribent på Livåleva både som krönikör och dessutom kommer hon visa hur man enkelt kan göra sina egna blomkrukor i betong.

Text: Liza Kettil

Bild: Tillhör Johanna Bodin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s