Ekonomi & Arbetsliv

Sko dig!

Sedan drygt ett år tillbaka finns det en skoaffär i Munkedal i lokalen där det för länge sedan var post. EMA skor drivs av Eva Sälelund och Margareta Bruzelius. Även om de öppnade i Munkedal för bara ett år sedan så har de hunnit driva butik tillsammans i dryga två år. En skobutik på en annan ort skulle läggas ner och då fick Eva och Margareta möjligheten att köpa den. Första året pendlade de från Munkedal men när en lokal blev ledig på hemmaplan tog de chansen att flytta. För Eva har det inte varit någon dröm att driva butik utan det var med tillfället som gjorde att hon blev butiksägare. Däremot trivs hon väldigt bra med jobbet. Tidigare har Eva arbetat inom omsorgen och där precis som i butiken är det människor man arbetar med.

 Roligast är kontakten med kunderna. Att hjälpa dem att hitta något som passar och att få dem nöjda.

IMAG2260

Eva Sälelund

Eva berättar att många människor har dålig koll på vilken storlek de själva har. Det allra viktigaste säger hon är att en sko sitter bra och känns bekväm. Är man osäker på sin storlek så tveka inte att be om hjälp. Det går ju att mäta både skor och fot för att hitta lämplig storlek. När det är dags att köpa skor lönar det sig att tänka kvalitet säger Eva. En sko i ett riktigt material kan vårdas och kan genom det hålla i många år. Bäst är därför att inte köpa syntet. I varje fall inte till skor som man tänker använda mycket. En festsko som inte används så ofta kan man däremot välja synten om man vill. Fast även med festskor är det viktigt att de sitter bekvämt.

En skinnsko ska ju användas och blir mer bekväm av att användas.

Butiken är liten till ytan men de har ett stort utbud. Mest säljer de dock vardagsskor. Även här säger Eva att det är viktigt att tänka till, det är ju trots allt en sko som skall kunna användas varje dag.

Den ska kännas bra, som att den är gjord för ens fot!

ema

Här finns både skor och väskor att välja bland.

IMAG2243

Butiken har ett välfyllt lager. Här hittar du garanterat skon för just dig!

Själv gillar Eva pumps bäst, men arbetsdagarna kräver mer bekväma skor. Så här års är många av kunderna ute efter skor till student, konfirmation och bröllop så just nu blir det fokus på klackar och skor som fungerar när man är uppklädd. Eva påpekar att även en liten låg klack på bara någon centimeter gör att man genast ser mer uppklädd ut. Många är rädda för att gå i klackar säger hon och då kan en sådan sko vara ett bra alternativ. Sen skall man inte vara rädd för att våga lite färg på skorna. En enkel klänning kan kombineras med en färgglad sko som matchas med halsband, scarf eller väska.

 Det är inte alltid som en svart sko är det allra bästa även om det är ett tryggt val!

EMA skor är en av Livålevas samarbetspartners och det är från dem som vi lånar alla fina skor när vi har våra fotograferingar.

collage

Text: Liza Kettil

Bild: Liza Kettil

2 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s