DIY

DIY: Presentförpackningar

Nu är försommaren äntligen här och med den följer födelsedagar, examen, bröllop, studenten, konfirmationer och andra trevligheter. Idag tänkte jag tipsa om hur man tillverkar en passande förpackning till pengarna, lotterna, smyckena eller andra små saker som du vill ge i gåva. Självklart hundra procent återbrukat.

1

Du behöver: Vanliga toalettrullar, papper och i detta fall ha jag använt mig av tapetprover. Har du inga sådana hemma så brukar det gå att köpa dem billigt eller få dem gratis i färgaffärerna. Du behöver en sax, lim och dekorationsmaterial. Som dekorationsmaterial använder jag mig ofta av knappar, jutesnöre, spetsbitar, söndriga halsband, saker jag har hemma helt enkelt. Samt en dymo.

2

Börja med att platta till toalettrullen. Sen väljer du ut papper och klipper till det men klipp inte för nära utan lämna en bit över som ska tjänstgöra för att sluta igen ”botten”. Limma fast pappret på rullen och runda till övervikningskanterna. Vik över limma och förbered dig på att börja dekorera!

steg för steg

Dekorera med det du har hemma, använd en Dymo om du har, röj och riv i lådorna efter vackra små ting att sätta på förpackningen.

7

Gör flera samtidigt när du ändå håller på, så har du och kan klara dig för sommarens alla kalas och tillställningar.

Jag är färdig med mina så nu kan festligheterna börja!

8

För mer inspiration besök gärna Annies blogg Huset nummer 10

Text: Annie Axelsson

Bild: Annie Axelsson

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s