Ekonomi & Arbetsliv

En arbetsdag på Livåleva

Det var egentligen inte alls meningen att vi skulle gå och bli företagare. Det började med en idé om ett enda litet hobbyprojekt, och slutade med  MakeMyDay event. Nu har det redan gått tre år sedan vi startade upp vår verksamhet! Vi alltid haft vanliga jobb och studier vid sidan om företaget, men ändå har vi hunnit med en hel del. Loppisar, stora marmeladkok, klädförsäljning och arrangering av invigningar, livsstilsmässor och en inspirationsdag.

Vi har jobbat många, många timmar var för sig, men för att föra verksamheten framåt krävs också att vi träffas och har arbetsmöten. Eftersom vi inte bara är kompanjoner utan också kompisar, kan effektivitetsgraden på våra möten variera en aning. Men med tiden har vi fått lära oss hur man jobbar effektivt trots att vi ofta sitter hemma vid våra köksbord med alla störningsmoment det kan innebära. Det viktigaste av allt är att skilja på arbetstid och övrig tid. När vi arbetar måste vi göra det klart för både oss själva och omgivningen. Något annat som är avgörande för att få allt att fungera är att redan innan mötet bestämma vad vi skall arbeta med. Behöver vi se över ekonomin? Planera kommande artiklar? Har vi fått nya kunder?

arbete

För oss är det viktigt att ha roligt när vi jobbar. Vad är annars vitsen med att driva eget? Dessutom jobbar vi mycket bättre då. Mat i magen och fika behövs också. Idag hann vi med både mackor med jordnötssmör, sillunch och kaffe med mörk choklad. Kaffet är förmodligen viktigast av allt: Liza vill ha mjölk i sitt och Regina dricker svart.

Just idag har vi jobbat tillsammans hemma hos Regina. Liza svängde in på gårdsplanen ungefär halv elva i förmiddags och halv fem gasade hon vidare. På dagordningen idag hade vi tre punkter: framtiden, ekonomi och artikelplanering. Mest tid ägnade vi på att visionera. Vi tog helt enkelt och spelade upp hur vi vill att vår framtid skall se ut, och backade bandet bakåt. Då blir det som är luddigt från början tydligare, och nu vet vi vad vi skall göra för att nå dit vi tänkt.

Men vi har inte bara planerat idag, utan har också gjort lite handgripliga saker. Förutom att vi skriver mycket artiklar själva, finns alltid pappersarbete att göra som att skicka eller betala fakturor, svara på mail och räkna på kalkyler. Det händer också att vi klipper, klistrar, syr och snickrar. Eller ringer, sätter upp affischer eller bakar minicupcakes. Vårt arbete är varierat och blir precis vad vi gör det till. Det är nog det bästa av allt!

Läs också:
Om magasinets invigning: Bubbel och mingel
eller om hur Livåleva blev ett livsstilsmagasin: Livåleva förvandlas.

Text: Regina Johansson
Bild: Liza Kettil och Regina Johansson

2 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s