Mat & Bak

Sommartårta på mindre än femton minuter

Det finns många tillfällen då en snabb tårta kan behövas – inte minst nu i midsommar. Efter sillen och nubben sitter en jordgubbstårta fint.  Livåleva bjuder på ett recept som lämnar tid över till annat. Tårtan läggs ihop precis innan servering, men du kan förbereda genom att göra i ordning jordgubbarna innan. Förutom att den är busenkel att göra, är den dessutom glutenfri eftersom den har marängbotten.

Sommartårta på mindre än femton minuter

Ser ut som en helt vanlig gräddtårta, men ändå lite mer spännande tack vare lemon curd och kvarg. Lemon curd är väldigt lätt att göra själv, men då tar tårtan såklart längre tid att göra. Hur du gör din egen lemon curd kan du läsa i vår artikel om påskbakelser.

Syrlig sommartårta

2 färdiga marängbottnar
1 burk lemon curd
2 dl grädde
2 dl naturell kvarg
1 kartong färska jordgubbar
Gör så här:
Vispa grädden tills den blir fast, vänd sedan i kvarg och blanda. Vispa lemoncurden lite luftig. Bred hälften av lemoncurden på en marängbotten. Bred sedan på hälften av grädden och lägg på den andra marängbottnen. Bred sedan på resten av lemoncurden följt av grädden. Dekorera rikligt med jordgubbar. Servera omgående. Viktigt det där med att servera omgående eftersom marängen annars börjar lösa upp sig. Fortfarande gott, men det blir mer marängsviss än tårta.
Text: Liza Kettil och Regina Johansson
Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s