Mat & Bak

Glass med hallon och apelsin

I Sverige äter vi gärna glass året om även om konsumtionen ökar rejält under sommaren. Även om glass är ljuvligt gott och härligt svalkande i solen är det kanske inte så nyttigt. Fast så måste det inte vara. Att äta glass kan vara lika nyttigt som att äta frukost. Kanske dags att börja äta just glass till frukost! Med det här receptet är det dock fullt möjligt!

glassigt

Recept
2 dl turkisk yoghurt
250 gram hallon
1 apelsin
Honung
Citronmeliss
 

Gör så här: Blanda hallon och yoghurt. Om hallonen är frusna, låt dem tina lite först och spara även några till garnering. Riv skalet på apelsinen och blanda i yoghurten. Skala sedan apelsinen och skär ner fruktköttet i yoghurten. Söta med honung efter smak. Låt stå i frysen minst en timme, rör om emellanåt. Skopa upp den färdiga glassen, dekorera med hallon och citronmeliss.

Receptet fungerar även väl med andra smaksättningar. Byt ut apelsinen mot blåbär för en somrigare smak. För en lite mer onyttig variant kan hallonen bytas mot hackad mörk choklad. Tillsätt även rivet apelsinskal för att ytterligare förstärka smaken av apelsin.

Text: Liza Kettil

Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s