DIY

DIY: Kryddskyltar

För mig är kryddor något nytt, har dock hört att det är något man måste ha i sin trädgård. När man väl börjat med kryddor så kommer man inom kort förstå fascinationen med just färska kryddor. Så efter mycket surfande och läsande bestämde jag mig för att inhandla två kryddor, en basilika som enligt min vän ska kombineras med rödlök, mozzarella och tomater. Citronmeliss som ska vara en helande krydda med många goda egenskaper som även kan torkas eller användas färsk. Här ska den drickas som ett te är tanken.

2

För att hålla ordning på kryddorna så bestämde jag mig för att göra små skyltar och då min handstil inte är speciellt vacker eller läsvärd så inhandlades speciella stansar som kan kan nyttjas på de flesta metaller. Dessa stansar finns att inhandla till exempel på Claes Ohlsson eller slöjd-detaljer. När du väl har dina stansar är det bara att ta fram hammaren och gå loss.

3

Jag valde att hamra in mina bokstäver på en gammal bakform som jag plattat till en aning. Detta är en bakform av den lite nyare varianten och är därför lite mjukare än de äldre vilket är att föredra så att bokstäverna syns tillräckligt. BIld Sen krävdes någon form av pinne att sticka ner i jorden och då föll valet på några gamla gafflar som jag hade liggandes. Med hjälp av ett tvåkomponents lim som tål både kyla och värme limmades gaffelns skaft på bakformen. Lite torktid och sedan var det bara att sticka ner rätt pinne till rätt krydda.

4

Förutom att jag kan hålla reda på kryddorna så ledde stansandet även till många fler idéer. Så även om stansar är lite dyra i inköp så tror jag nog att det kommer löna sig, för ack så många pysseldörrar som öppnats tack vare stansarna. Endast fantasin sätter gränserna!

5

För att läsa mer av Annies kreativa idéer besök hennes nya blogg Choices by Annie

1

Text: Annie Axelsson

 Bild: Annie Axelsson

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s