Livsstil

Semestertider

Sommaren är här och med det också semestertider. Många befinner sig mitt i semestern medan andra ännu går och väntar på ledigheten som komma skall. Viljorna och önskemålen är många när det gäller sommarens ledighet och det är inte alltid enkelt att fatta beslut. Viktigt att tänka på är att faktiskt ge sig själv och familjen tid att vara lediga på semestern. Det viktigaste är inte att ge barnen resor och upplevelser. Att ge dem tid att varva ner och ta det lugnt är nog så viktigt. Ett bra alternativ till längre resor är att göra kortare dagsturer. På så vis finns möjligheten att varva upplevelser och möjligheten att vara hemma och ta det lugnt.

IMG_2794

Långa lata dagar på stranden står högt upp på mångas önskelista inför semestern.

 

Vi väntar hela året på våra veckor av total ledighet och det är klart att då ska mycket hinnas med på den tiden. Fundera över vad som känns viktigt att ha fått göra på semestern. Är det att komma bort från allt ett slag, att gräva i trädgården eller kanske att hinna läsa några av alla böcker som du aldrig hinner med att läsa? Välj ut det som känns viktigast och genomför det. Att försöka genomföra allt på några korta veckor riskerar att resultera i att du skulle behöva en ny ledighet efter semestern för att vila upp dig. Om familjen har olika önskemål och förväntningar inför semestern kan det vara klokt att diskutera tillsammans vad som skall väljas ut.

P1020271

Sommaren är inte en ledig tid för trädgårdsentusiasterna. Istället är det deras mest arbetsamma tid.

Hur ser resten av sommaren ut? Även om det inte finns möjlighet att vara ledig hela sommaren så finns ju möjligheten att göra sommaraktiviteter även under resten av sommaren. Kanske passar det bra att göra en kortare resa över en helg eller varför inte förbereda en utflykt direkt efter jobbet. Genom att genomföra en del av sommaraktiviteterna på den tid du inte har semester så frigörs tid på semestern till att göra ingenting alls. Kanske är den totala lyxen att unna sig själv att ha lite tråkigt!

IMG_2257

Att umgås med vänner och familj är även det något som många önskar hinna med under sin lediga tid.

Text & Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s