Livsstil

Alexandra utökar vår redaktion!

Ett magasin driver ju inte sig självt. Som tur är har vi ett gäng duktiga skribenter som skriver artiklar åt Livåleva. Nu kan vi stolt presentera ett av våra nytillskott – Alexandra Jorkvist. Fast riktigt ny i vårt gäng är hon inte, Alexandra har varit med oss sedan långt innan vi startade magasinet. Hon har varit volontär vid två av våra mässor, bland annat som mannekäng i modeshowen. Alexandra har synts en hel del här på Livåleva också, eftersom hon flera gånger ställt upp som modell när vi fotograferat.

DSC_0634 (3)

Den som varit uppmärksam kan känna igen Alexandra från tidigare artiklar där hon är med på bild. Detta foto är från en fotografering i höstas. Den började utomhus men på grund av regn fick vi flytta in och tänka om. Inga problem när man har fullt av problemlösare med sig!

DSC_0384 (4)

Vårfotografering en höstliknande eftermiddag i maj. Våra klippor till modeller gjorde ett utmärkt jobb trots att det måste ha varit kallt att gå så tunt klädda.

Att bli fotograferad kan låta som en ganska passiv uppgift – men det stämmer inte alls! Modellen måste ställa upp på att bli kammad, påklädd och sminkad, och sedan arbeta efter vad fotografen säger. Mycket av inspirationen kommer under arbetets gång, också från modellens sida. Det är väldigt roligt att se hur idéerna kommer från både fotograf, modeller och andra inblandade medan vi håller på. När Alexandra själv inte varit med som modell vid fotografering har hon anmält sig frivillig som assistent. Det är många pinaler som skall bäras med, klädbyten att hålla reda på och modellerna behöver ofta lite balanshjälp när de skall klä om och byta skor ute i det gröna.

DSC_0574 (2)

Alexandra bor i Munkedal och fyller sexton år i augusti. Halva tiden bor hon med sin mamma Magdalena Jorkvist som är vår trädgårdsskribent.

När man träffar en ung tjej som Alexandra så är det alltid intressant att höra om framtidsplaner. Alexandra berättar att hon ser ljust på sin framtid, men låter också förstå att hon inte tänker försöka planera den in i minsta detalj.
– Jag är öppen för förslag. Men efter gymnasiet skulle jag kunna tänka mig att läsa ekonomi, som en bra grund till att bli egen företagare senare.
Men tills dess är en liten bit kvar. Att Alexandra själv tänker hålla i ratten vad som än händer står klart. Grundskolan är precis avslutad och i höst börjar Alexandra på fordonsprogrammet med inriktning transport.

Det är ju roligt att åka lastbil så då måste det vara roligt att köra också!

DSC_0393 (5)

Alexandra är en hästtjej med stort djurintresse. Vintagemode är också hennes grej. Korsetten på bilden har Alexandra fyndat på loppis. Hur konstigt det än låter är det ett mycket användbart plagg!

Jag tackade ja till att bli skribent på Livåleva för att jag gillar att skriva och för att det är ett tillfälle att få säga det jag tycker.

Det skall bli spännande att läsa Alexandras artiklar. Den allra första kommer redan imorgon, missa inte den!

Text: Regina Johansson
Bild: Liza Kettil

3 svar »

  1. Pingback: En tonåring |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s