Livsstil

Fina fisken

Fisk är ett utmärkt alternativ till kött på grillen så här i sommartider. Det gäller dock att se upp för fula fiskar. Nja fiskarna i sig är inte särskilt fula men de arter som riskerar utfiskning är idag rödlistade och är något man bör undvika. Fiskbeståndet i världshaven minskar vilket är oroande. En orsak till det minskade beståndet är att havsbottnarna trålas sönder vilket förstör fiskens livsmiljö. Fisket sker inte heller på ett hållbart sätt och varje år dumpas fisk ute till havs som inte är av rätt sort.

Att hålla koll på vilken fisk som är rödlistan och vilken som inte är det är inte helt lätt. Världsnaturfonden hjälper dock till med detta genom att de sedan 2002 upprättat en Fiskguide där det är enkelt att se vilken fisk som är fina fisken.

fisk1 fisk2

 

Text: Liza Kettil

Bild: Världsnaturfonden WWF

Kategorier:Livsstil

Märkt som:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s