Resor

På resa med föräldrarna

Jag är just nu i åldern när man ska bryta sig ifrån sin familj och ska göra mig beredd på att klara mig själv. Man har inte bara paniken att man snart är 18 och ska ta studenten, man ska klara sig själv. Många tar även chansen att åka iväg på resor utan sina föräldrar. Man tar en resa med sina vänner och visar sina föräldrar att man kan klara sig utomlands. Men många vet hur detta går, vart det slutar och att det i många fall blir en suparresa. Jag  älskar att resa och att ta in nya kulturer och att se skillnaderna i länder. Sen har jag också fått min pappas intresse för musik så det är något jag längtar efter att få höra i olika länder. Det hade varit ganska lätt att åka iväg med mina vänner och bara festa eller liknande i två veckor och glömma allt här hemma. Istället för resa med kompisarna så väljer jag att resa tillsammans med mina föräldrar.

IMG_2569

Här är jag i Malahide på Irland tillsammans med min mamma och pappa.

Det är en ganska självklar sak för mig, jag har alltid kunnat prata, diskutera och lita på mina föräldrar och den känslan tror jag är ömsesidig. För mig är det också en trygghet i att åka med dem eftersom de har ju mer koll på det mesta än vad jag faktiskt har. Jag känner att åka ut med mina vänner är något jag kan göra när jag har mer koll och en större trygghet i att kunna ta hand om mig eller mina vänner vid olyckor. Jag får många konstiga miner och kommentarer av många i min ålder när jag säger att jag ska åka iväg med mina föräldrar, men det är så mitt liv ser ut. För mig är det en självklarhet att kunna prata om allt med mina föräldrar och mycket av de har jag fått när vi har varit iväg. Eftersom jag har två mindre syskon som vill ha mycket av våra föräldrars tid så är det ganska skönt att åka iväg i några dagar och andas ut, prata och bara umgås. Det gör det också så att vi kan fungera som en bra familj och visa mina syskon att familjerelationen är viktig.

IMG_2413

Visst kan det vara så att jag vill se annat än föräldrarna, men vi brukar bestämma tillsammans. På så vis brukar alla vara nöjda när resan är slut.

Jag vet ärligt inte vad jag skulle ha gjort utan mina föräldrar men jag vet att jag har kommit närmare dem och blivit bättre i rollen som både vuxen och som storasyster för att jag har fått se hur mina föräldrar klarar sig i andra länder. För att jag har kunnat prata med dom om allt. Så att resa med föräldrarna är något av det bästa jag har gjort, för att jag växer så av det. Vi har kunnat skapa en stark och bra relation. Så att resa med familjen är något jag verkligen rekommenderar.

P1020669

Dublin hör till en av mina favoritstäder. Det är en stad fylld med musik. Utmed gatorna möter man ofta duktiga gatumusikanter.

Text: Anna Norrgran

Bild: Liza Kettil

Kategorier:Resor

Märkt som:, , , ,

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s