Mat & Bak

Läskande iste för varma dagar

När det är högsommar som nu och dessutom riktigt varmt och gott är det trevligt med något kallt och gott att dricka. Iste passar bra på varma sommardagar och har en bra balans mellan det söta och lite beska. Det krävs dock lite framförhållning om man vill kunna svalka sig med iste eftersom det tar några timmar innan det är kallt och gott. Passa gärna på att göra flera satser på samma gång eftersom det är försvinnande gott i värmen!

iste

Recept

  • 3 liter vatten
  • 2-3 påsar earl grey
  • 1 dl socker (kan med fördel bytas mot 1 dl steviasocker)
  • 2 msk pressad citron
  • 1-2 msk finriven ingefära (finns att köpa färdig på burk)
  • 1 citron i skivor

Blanda alla ingredienser utom vattnet i en stor skål. Här är metall att föredra eftersom plast har svårt att klara det varma vattnet. Slå sedan på vattnet och låt stå tills det svalnat. Ställ in i kylen några timmar. Servera gärna med is.

Grundreceptet är enkelt och kan förändras i oändlighet. Pröva att ta bort ingefäran och ersätt citronen med pressad apelsin istället och smaksätt även med lite honung. Skiva färska jordgubbar och lägg i tillsammans med en till två teskedar vanilj socker. Man kan också pröva att lägga i fint skivat äpple, en halv deciliter outspädd äpplejuice och lägga i två hela kanelstänger. Våga pröva för att hitta just din favorit!

Text & Bild: Liza Kettil

Kategorier:Mat & Bak

Märkt som:, , ,

3 svar »

  1. Tack Liza underbara tips man får ;)))) Har gjort denna å det blev så gottt. Litet tips för de som inte kan ha i Socker så kan man använda Sukrin istället 😉 Kram Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s