Krönika

Krönika: Att göra just ingenting

Att som förälder vilja ha egen tid är fullt naturligt och dessutom helt nödvändigt. Att säga det högt är dock inte alltid lika enkelt. Ofta följs önskan om egen tid med tvivel kring den egna föräldraförmågan. Är jag en dålig förälder om jag önskar mig tid utan mina barn? Självklart är man inte det men det är lätt att känna oro. Även om man givetvis är förälder är man också en egen person vilket är viktigt att komma ihåg. Glömmer man helt bort sig själv finns risken att orken tryter och att man helt enkelt inte orkar vara på gott humör och svara på två tusen frågor. Samtidigt är det inte helt enkelt att planera in egen tid i allt annat som skall göras.

Vi är ju två om föräldraskapet och då blir det onekligen enklare att ge varandra ledigt lite då och då. Det behöver inte vara så märkvärdigt utan det kan räcka med att åka iväg och träna en kväll eller kanske att få ha huset för sig själv någon timme med möjligheten att göra just ingenting. Det är något som jag har insett sedan jag blev förälder att det där med att göra just ingenting är mycket värt. Ibland kan det där att göra ingenting vara att dricka en kopp  kaffe på trappen, att vika tvätt, att se ett avsnitt ur någon bra serie eller att slumra lite i solen tillsammans med en bok. Tidigare hade jag svårt för att vara ensam men nu känns ensamheten som en lyx!

DSC_0258

En bra plats att göra just ingenting!

Text & Bild: Liza Kettil

Kategorier:Krönika

Märkt som:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s