Mat & Bak

Favorit med ny smak

En ny sommarmånad har tagit sin början och än finns gott om tid för salta bad och lata stunder i hängmattan. Genom att ta med mat på utflykten kan man stanna borta längre och har gott om tid att njuta av tillvaron. Det är lätt att fastna med samma mat dag efter dag så varför inte pröva något nytt? Eller om man vill köra på ett säkert kort så går det ju att piffa till med lite ny smak!

plättar

Banan- och kokosplättar

3 bananer
1 dl kokos
3 ägg
1 dl mjöl
2 dl mjölk
1 tsk bakpulver
 

Rör samman de blöta ingredienserna till en smet och rör sedan i de torra. Grädda i en plättlagg. Tänk på att inte ha för hög värme eftersom de lätt bränner och att smeten är ganska kletig. I övrigt är det här lätt som en plätt! Servera med turkisk yoghurt smaksatt med lite vanilj och honung eller helt naturell för lite syrligare smak. Mjölet kan med fördel bytas ut till ett glutenfritt alternativ och mjölken är även den lätt att ersätta med laktosfria alternativ.

plättar2

Text & Bild: Liza Kettil

Kategorier:Mat & Bak

Märkt som:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s