Livsstil

Krönika: Den stundande vardagen

I en oändlig räcka veckor har vi varit lediga. Sovmorgon efter sovmorgon och ingen i familjen vet om det är vardag eller helg. Onekligen en efterlängtad ledighet och en fantastisk möjlighet att ladda inför kommande arbets- och skolår. Efter lång ledighet är det dock inte helt lätt att ställa om till vardag och vardagslivets alla rutiner. Å ena sidan vill man vara ledig så länge som möjligt, å andra sidan är det viktigt att vardagens tider inte kommer som en chock. För oss som har varit lediga hela sommarlovet är det inte så svårt att reda nu bestämma att nu ställer vi om till tidiga morgnar och tidigt i säng trots att det är en och en halv vecka kvar till skolstarten. Har man bara fyra veckors ledighet är det inte lika lätt att avvara den dyrbara ledigheten.

Oavsett hur mycket tid man har till att ställa om så tror jag att inställningen är det viktigaste. Känns det som en katastrof att återvända till jobbet då kanske det är läge att fundera över om jobbet verkligen är det rätta. Kan det istället vara läge att söka nytt jobb eller varför inte skola? Många av högskolorna och universiteten har restplatser och har du tur finns det plats till något som intresserar just dig. Om en ny utbildning inte är svaret kanske ett nytt jobb. Att söka kostar dig bara den tid det tar att skriva en ansökan och den som ingen skriver har inte heller chans på något nytt. Befinner man sig i läget att man har jobb men vill ha något annat så kan man kosta på sig att vara kräsen och söka bara sådant som verkar roligt och utvecklande. Tillvaron går att förändra om det är vad man vill.

För egen del kommer jag på mig själv att längta efter vardagens rutiner. Visst är det fantastiskt härligt med ledighet men jag är och förblir en vanemänniska. Tycker om mina rutiner som rutar in vardagen. Gillar känslan av att varje dag innehåller ett moment av förutsägbarhet. Ledighet är underbart och den här sommaren har jag onekligen njutit av och tänker njuta av lite till. Sen när vardagen kommer åter kommer jag förnöjt att kliva in i mina invanda rutiner.

hav

Sommaren har varit helt fantastisk med sol, bad och ledig tid. Nu börjar jag dock så smått att längta efter mina invanda rutiner igen!

Text: Liza Kettil

Bild: Anna Norrgran

Kategorier:Livsstil

Märkt som:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s