Livsstil

Fem frågor till vår nya skribent Raimo

Under den senaste tiden har vi berättat att vi fått nya skribenter till Livåleva. Vi har ännu en skribent att presentera, fast riktigt ny är han inte. Raimo Norrgran Kettil smygstartade redan i januari med krönikan Man får bädda om man vill ligga. Raimo har alltid arbetat med människor inom olika verksamheter, till exempel inom handikappomsorg, som missbruksbehandlare, med hemlöshetsprojekt och på förskola. Vi tycker att det skall bli spännande att få ta del av Raimos kunskap och tankar om att vara människa. 

DSC_0067 (22)

Precis som Raimos yrkesval avslöjar, är människor och samhälle viktigt för Raimo.

Fem frågor till Raimo:

Vem är du?
– Jag är 43 år och en övertygad humanist. Jag bor i Hedekas med min fru Liza och tre av mina barn, 9,10 och 17 år gamla. Min äldsta dotter är född 91 och bor med sin kille och en dotter i Kungälv sedan några år. Så i praktiken är jag morfar, en titel som känns främmande på ett sätt men alldeles självklar på ett annat.

Vad har du för bakgrund?
– Jag är uppväxt i Stenungsund med äldre föräldrar vilket i sig inte är något konstigt. Historien blir lite mer intressant när min pappa född 1918 som frivillig i Finska vinterkriget under Mannerheims ledning träffade min mamma som var född 1921. Idag talar man ofta om soldaters PTSD posttraumatiska stressyndrom vilket skapar problem för tiden efter krigsinsatser. Detta var nog grunden till mitt intresse för psykologi och psykosociala frågeställningar. Varför blir man missbrukare? Varför står man emot?

Vad har du för intressen?
– Mina största intressen får nog sägas vara musik och olika uttryck för människans villkor politiskt och socialt. Jag ser att resurserna inte räcker om vi inte delar med oss. Det gäller faktiskt allt. Inklusive kunskaper och omtanke för utsatta.

Vad har du för tankar om framtiden?
– Mina framtidstankar handlar mycket om att hitta en plattform som tar hänsyn till både familj och mina egna utvecklingsbehov. Kanske starta eget inom det socialpsykologiska fältet. Andra drömmar är att fortsätta mitt dykarintresse. Annat är musik, djur och träning så problemet är inte att hitta något att göra utan att lyckas kombinera utan att begränsa något.

Varför har du valt att vara skribent för Livåleva?
– Det är roligt att presentera sina erfarenheter och tanker i ett så välsorterat forum som Livåleva är.

DSC_0259 (12)

När Raimo har en stund över tar han gärna fram gitarren. När man har yngre barn hemma är det dock inte alltid man har så mycket fritid över, men som tur är delar resten av familjen musikintresset. Då och då är Raimo trubadur vid tillställningar eller i krogmiljö.

Läs också:
Alexandra utökar vår redaktion!
Anna utökar vår redaktion!
Eva, Livålevas nya reseskribent!

Text: Regina Johansson
Bild: Liza Kettil

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s