Krönika

Krönika: En blåst student?

När man tar studenten, så blir man faktiskt oftast arbetslös. Med andra ord  kommer man inte att ha så mycket pengar. Det lite ironiska är att själva studenten kostar massor.

DSC_0096 (12)

Jag hann gå i skolan i två veckor innan det kom ett företag till vår skola och sa att vi skulle prova ut vår mösstorlek så vi skulle veta det när vi senare ska beställa studentmössa. Men när vi kommer dit så får vi en genomgång av deras mössor, accessoarer, kläder och allt möjligt. Hen som håller denna genomgången avslutar  med meningen ”alla ska beställa här nu, så bjuder vi på frakten”. Jag tittade lite på priserna och insåg att det skulle kosta cirka 1300 kronor om jag hade tagit en mössa med alla tillval.

Detta försäljarsätt chockerade mig och när jag insåg att detta kommer gälla allt som har med student och bal att göra, fick jag bara fram en suck. Det förvånar mig mycket att skolan tillåter ett företag att göra stora pengar på stressa ungdomar att göra inköp. Det är lätt att som nybliven artonåring beställa utan att riktigt tänka efter när man lockar med gratis frakt.

Jag vet att mina föräldrar har sagt att de vill att vi diskuterar inköp kring studenten hemma, så därför beställde jag inte på plats utan tog bara med mig information hem. Väl hemma gjorde vi en jämförelse på nätet och kunde ganska lätt komma ner till  500 kronor istället.

Så alla studenter och föräldrar till studenter: tänk på att det är många som vill ha era pengar. De vet att många tänker att studenten tar man bara en gång i livet och att det därför kan få kosta. Men vet du skillnaden på vad du vill ha och vad någon annan vill att du skall köpa?

DSC_0348 (6)

Text: Anna Norrgran
Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s