Krönika

Krönika: Ny skola, nytt liv!

Att börja gymnasiet är påfrestande, men kan även vara en helt ny start. Även om man har skickat in sin ansökan till gymnasiet är det inte säkert att man riktigt vet vad man vill bli. Det kan även vara så att man aldrig kommer på sitt första val eller kanske inte alls vet vad man vill  bli eller vad man vill studera. Då är det bra att välja en bred linje för att jobb måste man ha varken man vill eller ej.

Första dagen är alltid svår och jobbig, det är svårt att veta vilken buss man ska ta, exakt vart salen ligger på skolan där man har upprop, vilka som går i samma klass och liknande När all den nervositeten har släppt börjar nästa steg, vart ligger mina lektionssalar, hur kommer jag hem efter skoldagen och hur mycket plugg blir det när jag väl är hemma? Det är massor med frågor första veckan sedan börjar man komma in i det, då kanske schemaläggarna ångrar sig och gör om hela schemat och då blir det nya frågetecken och nytt att oroa sig över i allt det nya.

Under tiden all stress så ska man även hitta nya kompisar och börja våga prata. För många är det härligt med en ny start där man kan vara sig själv redan från början, man kanske har blivit mobbad på grundskolan och har varit utan kompisar detta vänder i många fall och man får en trevlig start på ett nytt liv.

När all stress har släppt så tycker i alla fall jag att det är riktigt roligt att plugga på lite mer mina egna villkor. Nu är det jag som valt både skola och inriktning. Nu är det mina val som gäller!

alexbild

Text & Bild: Alexandra Jorkvist

Kategorier:Krönika

Märkt som:, , ,

2 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s