Mat & Bak

Värmande i höstrusket

Sommaren är över och hösten är här på allvar. Visst är hösten fin och färgglad men ingenting går enligt mig upp mot sommaren. Att kunna odla sina egna grönsaker, springa ut barfota i gröngräset och hämta in lite färska kryddor och frukter, det är något helt fantastiskt. All mat smakar så mycket bättre med färska och väl valda råvaror och den mat jag lagar och skriver om lagas alltid från grunden. Det menar jag är något vi alla är värda!

Lagad mat och hembakat bröd har alltid funnits i min närhet. Intresset började redan när jag var liten och har växt sig starkare för varje år. Nu lagar jag i stort sett olika rätter varje dag. Jag testar nya smaker och kombinationer och njuter av variationen som är oändlig. att skriva om mat och blogga är något jag ser fram emot varje dag. Dels blir det ett sätt att spara alla mina recept men det ger också en möjlighet att dela med mig av mina smakupplevelser. En bra kombination tycker jag och det blir så mycket roligare när man kan inspirera andra till bra matlagning.

bild

Victoria Willén driver bloggen Victorias provkök

Efter att ha drivit bloggen Victorias provkök i ungefär tre år har jag samlat på mig många goda recept på allt från middagar till fikabröd och min förhoppning är att dessa skall fungera som inspiration. Ett recept som passar bra nu när hösten är här är på en enkel och värmande soppa. Vad passar bättre än soppa när det är höstrusk utomhus?

bild (1)

Potatis och palsternackssoppa

4 palsternackor (ca. 300 gram, skalade och tärnade)

4 potatisar (ca.300 gram, skalade och tärnade

1 sharlottenlök (hackad)

Smör

2 grönsaksbuljongtärningar

1 liter vatten

1.5 dl vispgrädde

Salt

Vitpeppar

Topping

Stekt rimmat fläsk i små bitar

Hackad persilja

Gör så här:

Bryn potatis och palsternacka i en gryta med en klick smör. Observera att de ska inte få färg! Tillsätt buljongtärningar och vatten och låt småkoka under lock till bitarna mjuknat. Mixa ihop allt till en slät soppa och tillsätt grädde. Rör om och smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ett gott nybakat bröd.

Smaklig måltid!

Besök gärna Victorias blogg Victorias provkök för fler recept

Text: Victoria Willén

Bild1: Hans Willén

Bild2: Victoria Willén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s