DIY

DIY: Fixa lampskärmen!

Trots att vi varit bortskämda med en solig höst så kommer ändå mörkret allt tidigare på kvällarna och det är dags att börja damma av lamporna, och  just lampor handlar månadens DIY från mig om. Att göra sin egna lampskärm är både billigare, roligare och definitivt mer originellt än vad det är att köpa en färdig i butiken.

Det du behöver är: 
  • Lampskärm av valfri sort. De jag använt av i inlägget kommer från en loppis.
  • Saker du har hemma så som, gamla spetsdukar, tyllgardiner, pärlor, ståltråd, tråd, knappar, gamla lakan med mera.
  • Nål, tråd och fantasi!

Tänk på att vissa material kan utgöra en brandfara om de kommer för nära en varm lampa. Lågenergilampor är ett säkrare val till din hemgjorda lampskärm.

Inspiration:

bhjkgjk

En lampskärm modell större som jag sytt fast olika spetsgardiner på. Ingen sida är den andre lik och det är ett enkelt ”framför-tv” pyssel.

bjkgkgk

Denna lampskärm liknar den ovanför, skillnaden här är att jag först har lindat en ståltråd beprydd med små pärlor runt runt lampskärms-stommen, sen har jag sytt fast delar av gardiner och dukar. Som ni ser har jag lämnat ett ”fönster” öppet på varje sida som en annorlunda effekt.

Denna lampskärm har istället för gamla gardiner fått sig en tråd virad runt sig, Tråden har allt eftersom fått en knapp påträdd på sig. Enkelt med effektfullt och garanterat originellt.

Denna lampskärm har istället för gamla gardiner fått en tråd virad runt sig. Här och där har jag trätt en knapp på tråden. Enkelt, men effektfullt!

Den sista lampskärmen har jag klätt med remsor av lakansväv som jag klippt i delar och sedan knutit fast. Även detta en enkel skärm som man kan göra framför tv:n.

Den sista lampskärmen har jag klätt med remsor av lakansväv som jag klippt i delar och sedan knutit fast. Även detta en enkel skärm som man lätt kan göra framför tv:n.

På  min blogg pågår just nu en pysselutmaning gällande lampskärmar, lämna in ett bidrag du också! Läs mer på Choices by Annie.

Text: Annie Axelsson
Bild: Annie Axelsson

2 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s