Mat & Bak

Rotfruktsbiffar

Så här i skördetider finns det gott om morötter och palsternackor i många trädgårdar och även i butikerna. För den som inte äter vegetariskt till vardags kan det kanske vara svårt att komma på vad man skall göra med all skörd om man haft möjlighet att odla själv. Rivna morötter ät förvisso gott till de flesta måltider men morot kan ju användas till så mycket mer!

DSC_0029

Recept

2 morötter

2 palsternackor

Några centimeter purjolök

3 ägg

1 tsk salt

1 dl riven ost

0.5 dl matyoghurt

1 msk pressad citron

Peppar

Rosmarin

Timjan

DSC_0019

Gör så här:

Riv rotfrukterna grovt och finhacka purjolöken. Vispa upp äggen och blanda med yoghurt, kryddor, citron och ost. Häll blandningen på grönsakerna och blanda ordentligt. Klicka ut smeten i en stekpanna och stek på svag värme i några minuter på varje sida. Det är viktigt att inte ha för hög värme eftersom de då är svåra att vända. Servera med matvete, yoghurtsås och en sallad.

Text & Bild: Liza Kettil

2 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s