DIY

DIY: En lykta av apelsinskal

En apelsinlykta passar bra just nu, ja i flera månader faktiskt. Nu börjar det mörkna rejält på kvällarna, och Allahelgonahelgen och Halloween är inte långt borta. Därefter är det inte långt kvar till julpyntandet och vad är då mer lämpligt än en lykta av apelsin och nejlikor? Lägg detta pyssel på minnet och gör det när du har apelsiner och lust över!

DIY: Apelsinlykta

En ovanlig och mysig ljusspridare som luktar gott och passar i alla hem. Frukt funkar överallt!

Du behöver:
Apelsin
Kniv
Sked
Ev. nejlikor
Något att ställa lyktan på

Gör såhär:
Skär apelsinen i två delar. Välj om du vill dela den mitt på eller nära en av ”polerna”.  Skär loss fruktköttet och gröp försiktigt ur. Skär bort en cirkel från toppen av lyktan. Tryck försiktigt ner nejlikor kring kanten om du vill. Sätt ett värmeljus i bottendelen och sätt på ovandelen igen. Placera på ett fat eller något annat brandsäkert. Färdigt!

Fruktköttet som blir över kan du äta som det är, pressa juice av eller koka marmelad på. Lyktan är en fin gåbort-present och ett enklare alternativ till halloweenpumpan som är ganska stor och lite mer arbetskrävande att göra lyktor av.

Läs också:
DIY: Ljuslyktor från naturen
DIY: Fixa lampskärmen!

Pysslare: Mattias Karlsson
Text & Bild: Regina Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s