Livsstil

Vad drömmer du om?

Alla går vi och bär på drömmar om framtiden. Vissa drömmar är mer storslagna och andra lite enklare. Gemensamt för alla sorters drömmar är dock att de allt för ofta förblir drömmar. Kanske drömmer du om ett annat arbete, att byta lägenheten i stan mot ett hus på landet, att skaffa en hund eller att vara med i melodifestivalen. Många väljer att inte ens berätta om sina drömmar av rädsla för att framstå som fjantig. På så vis riskerar man att gå genom livet med en rad ouppfyllda drömmar när många av dem i själva verket hade varit fullt genomförbara. Det som krävs är ofta planering och att våga tro på sig själv. Är drömmen att på äldre dagar blir filmstjärna i Hollywood är det kanske inte fullt så enkelt. Att få bli en del av filmens värld behöver dock inte vara omöjligt. Det spelas in filmer på många platser runt om i Sverige och till det behövs statister. Att vara statist i en film är visserligen inte detsamma som att bli filmstjärna men det skapar möjligheten att pröva på något man drömmer om.

Vilka drömmar bär du på? Fundera igenom vad du drömmer om och om de är genomförbara. Vissa drömmar kan ta flera år att genomföra som till exempel att spara till kontantinsatsen till ett hus. Då gäller det att kunna se sitt mål tydligt för att klara hela vägen till mål.

  • Vad vill jag?
  • Är det möjligt att genomföra
  • Hur uppfyller jag min dröm?

De ovanstående punkterna är en viktig del i att gå från ord till handling. Problemet med drömmar handlar ofta inte om de är svåra att genomföra eller ej. Ofta vågar vi inte ens ta steget att förvandla en dröm från fantasi till verklighet. Kanske väntar vi på att någon annan skall ta första steget eller kanske litar man inte tillräckligt på den egna förmågan.

Första steget till att genomföra sina drömmar blir således att våga lita på sig själv. Att våga tro på den egna förmågan och inte avfärda sina drömmar som fåniga. Kanske tycker någon annan att det du drömmer om är dumt, men låt dem tycka det då och välj din egen väg!

text

Text: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s