DIY

DIY: Frostbitna kottar

Nu är vi redan i slutet av oktober och det börjar bli tid för julpyssel! Om man vill använda material från naturen är det nu det måste samlas in, innan snön kommer. Så ta dig ut i skog och mark och fyll på ditt förråd av kottar i alla möjliga former och storlekar. För nu ska vi göra de höstiga kottarna lagom juliga.

Det du behöver är:

  • kottar
  • strösocker
  • decoupagelim
  • lim
  • snöre
  • knappar
  • sax
  • pensel

kotte2

Först börjar du med att knyta en knut med snöret i knappen och limma fast på kotten, detta gör du om du har för avsikt att kunna hänga kottarna vill du hellre ha dem liggandes i en skål eller liknande så hoppar du över detta momentet.

kotte3

För att få kottarna att se frostbitna ut så penslar du bara på med decoupagelim täck så mycket av kotten som möjligt. Se till att inte använda för mycket decoupagelim för då finns risk att sockret smälter. Sen är det bara att strö över socker så mycket som du behagar.

kotte1

Voila, nu har Jack Frost bitit i dina kottar!

Titta gärna in på Annies blogg: Choices by Annie

Läs också:
DIY: Fixa lampskärmen!
DIY: Ljuslyktor från naturen

Text & bild: Annie Axelsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s