Livsstil

Inspiration – en väg framåt

När man googlar på ordet inspiration får man ungefär 249 miljoner träffar.  Detta ord har på senare tid smugit sig in i allt fler sammanhang. Ordet inspiration kommer från latinet och betyder inblåsa, väcka liv i. Egentligen är det ett ord som har med bibeln och gudstro att göra, men det har också kommit att bli en beteckning på det bränsle som behövs för att få igång kreativitet.

Att ordet spridit sig långt ifrån både kyrkans och ateljéernas väggar är kanske inte så konstigt. Skapande är ju så mycket mer än att göra tavlor eller komponera symfonier. Allt vi tar oss för som inte beror på befallning eller vana, beror på att vi fått en idé och därmed skapat oss en bild av någonting. För att ta sig framåt kan man alltså gå på vana, eller låta sig inspireras till något nytt.

Inspiration kan förmodligen hittas var som helst. Gemensamt för inspirationskällor är att de känns positiva och väcker både lust och tanke. Ibland kan det vara andra människor som inspirerar, ibland kan det vara natur, konst, tekniska lösningar, tidningar eller tv. En del människor blir duktiga på att inhämta inspiration, de vet helt enkelt var de ska leta. Många andra upplever att inspirationen ofta kommer när man inte försöker finna den. Det beror troligen på att ett öppet sinne lättare släpper in intryck.

inspo betyder

Vad väcker dina idéer?

Vi på Livåleva vill gärna vara en inspirationskälla. Här kommer ett gäng artiklar som kanske kan inspirera just dig!

Pyssel och Do It Yourself:

Frostbitna kottar

Kreativiteten är livsnödvändig!

Färga kläder

Sy om dina påslakan till babyn

I hemmet

Möblera om lättare!

Avpryttla ditt hem

Öppna garderoben!

Hemma hos-reportage: Det var en gång en affär..

Upplevelser

Resa med liten budget

Åk på loppisturné!

Fördriv tid utan teknik

Text & bild: Regina Johansson

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s